Postoje različiti saveti za muškarce u zavisnosti od prilika i situacija u kojima se nalaze i od različitih okolnosti, ali pokušaćemo da se koncentrišemo na neke “osnovne” savete koje možete primeniti bez obzira na to u kakvoj situaciji se nalazite.

Ono što je važno da zapamtite jeste da je sastanak prijatno iskustvo u kome bi trebalo da uživate i uvek vam pruža priliku da saznate više o sebi i o toj drugoj osobi. Između ostalog, praksom dostižete savršenstvo, tako da cenite svaku priliku koju dobijete na prvom sastanku za otkrivanje mnogobrojnih čari koje devojke poseduju.

Pravilo broj 1: Budite tačni i nasmejani

Ne poznajem nijednu devojku koja smatra da je kašnjenje privlačno. Po mom mišljenju, trebalo bi da stignete na mesto sastanka bar nekoliko minuta ranije, stoga vodite računa da vam ostane dovoljno vremena da stignete na dogovoreno mesto kako biste izbegli ikakvu mogućnost kašnjenja ili nedolaska ranije. Nijedna dama ne voli da čeka nekog muškarca. Garantujem vam da će prvi utisak koji budete ostavili na nju biti veoma loš ukoliko zakasnite i tako ćete upropastiti svaku mogućnost sastanka broj 2. Kašnjenjem obično odajete utisak neuviđajnosti, nepristojnosti i neodgovornosti; i to je definitivno odbojno. Prosto vam zdrav razum govori da ne kasnite na sastanak. Pored toga što treba stići na vreme ili ranije, potrebno je da imate širok osmeh na licu. I morate voditi računa o svom celokupnom ponašanju i govoru tela.

tumblr loqoijzpHK1qc6wqdo1 500 Savetnik za muškarce za prvi sastanak

Bez kašnjenja, molim!

Pravilo broj 2: Higijena je na prvom mestu

Momci, ako želite da ostavite dobar prvi utisak i dobijete priliku da izađete i na drugi sastanak, morate pristojno da izgledate, da budete nalickani i prikladno obučeni za sastanak. Naivno bi bilo ako pretpostavite da vas ne procenjuje strogo i da je isključila svoje senzore i skener. Hajde da se suočimo sa tim, vi to isto radite. To su sve one sitnice koje ona primećuje. A koje su to sitnice? Cipele su prvo što će ona primetiti! Posmatraće vaš izraz lica kada se prvi put sretnete, obratite pažnju na kontakt očima i ona će pogledati u vaše cipele i ponovo vas odmeriti. Morate obratiti pažnju na to da vaše cipele nisu zastareli model i iznošene. Bolje da su uglačane, a ako je opuštenija varijanta sastanka u pitanju, nemojte nostiti svoj omiljeni par starih patika za trčanje, jer ćete napraviti pogrešan izbor. Iako ne želite da se “pretvarate” da ste neko drugi, prvi sastanak je vaša jedina prilika da impresionirate tu devojku i ako ne vodite računa o svom izgledu, ostavićete utisak da vam nije stalo do tog sastanka, a i devojke cene muškarce koji vode računa o sebi. Ne možete biti privlačni devojci ako izgledate kao da ste se tek izvukli iz kreveta, sa prljavštinom ispod noktiju, dlakama koje vire iz nosa, mirišući kao svlačionica ili kao da ste se posuli nekim začinom. Stavite dezodorans, proverite da li ste uspešno obavili oralnu higijenu, da li imate prijatan i svež dah i da li ste se obukli moderno i sa stilom.

Pravilo broj 3: Budite pažljiv slušalac i postavljajte pitanja

Muškarci, devojkama prija vaša pažnja i vole da dobiju kompliment od vas. Shvatite da se vaš prvi sastanak svodi na upoznavanje druge osobe. Unapred pripremite pitanja o njoj kojima ćete započeti razgovor. U zavisnosti od toga koliko ste vremena utrošili na upoznavanje te devojke pre prvog sastanka, istražujte i naoružajte se pitanjima koja pospešuju razgovor, za razliku od onih koja zahtevaju potvrdan ili odričan odgovor. Primer ovakvog pitanja bi bio, ukoliko kaže da voli da putuje, vi je pitate gde je poslednji put bila na odmoru ili kakav odmor najviše voli i zašto. Kako voli da se zabavlja u slobodno vreme? Šta je usrećuje? Šta je na njenoj listi želja, a ako je nema, šta je to što bi bilo na njoj? Obratite pažnju na to da li je pažljivo slušate i nemojte postavljati rafalna pitanja, jedno za drugim, kao da je u nju uperena lampa, a vi imate zadatak da je ispitate. Onda nećete moći normalno da razgovarate.

Vaša prva misija na sastanku je da impresionirate svoju potencijalnu partnerku i da pređete na drugu rundu. Naravno, uz pretpostavku da se dopadate toj devojci i da se ona vama dopada, morate imati samopouzdanja i biti muško! Ovo nema veze sa vama, već sa tim da se ona oseća dobro i privlačno. Na kraju, vi ste polaskani njenim društvom, jer znate da ona ima prilike da bira. To ne znači da treba da budete nekakav otirač, ali nema mesta egu na prvom sastanku. Seksi je imati samopouzdanja. Ostavite bolji utisak i ona će želeti da provede više vremena sa vama. Budite šarmantni, ne preterano agresivni i obratite pažnju na ono što joj je potrebno. Kontakt očima je od izuzetne važnosti i pazite da vam pogled ne odluta na druge devojke. Uvek se setite da treba da se zabavite na sastanku i budite takav muškarac u čijem bi društvu devojke rado bile.


Jovana Stevanović je profesorka engleskog jezika, voli prirodu i životinje, planinarenje, ekstremne sportove i luda je za motorima. Slobodnog je duha, vesele prirode, večiti optimista. Mašta da vidi Auroru Borealis i njena omiljena rečenica je “Sky is the limit”.

Comments