Neka vam ponedeljak započne radno, a rad na svom telu najbolja je stvar kojom sebe možete da počastite. Telo će brže doći u formu ukoliko ste konstantno aktivni, a ono malo što možete da uradite za sebe jeste da se istegnete i da mišiće počastite jednostavnim, a efektnim vežbama.

Ovo nisu vežbe za mršavljenje ili zatezanje, ovo su vežbe za vas i vaš organizam, koje će vam dati neophodno samopouzdanje i osećaj prijatnosti i sreće.

Pokreni se i aktiviraj svoje mišiće, pa čak i ako to podrazumeva samo 20 minuta šetnje… i to se računa!

Sledi nekoliko jednostavnih saveta za kreiranje vašeg ličnog treninga.

1100 Savitljiva i aktivna: Nekoliko vežbi za dobar dan!

Kolutanje

Nabaviti rolnu je jednostavan, a i jeftin način za masažu vašeg tela. Rolna ima oblik izduženog valjka, napravljena je od sunđera i pomaže u masaži mišića.

Takođe, ima veliki značaj i za istezanje organizma, a sledeća slika pokazuje kako je možete iskoristiti.

277 Savitljiva i aktivna: Nekoliko vežbi za dobar dan!

– Dobra je za masažu leđa

– Za istezanje

– Za jačanje nogu

371 Savitljiva i aktivna: Nekoliko vežbi za dobar dan!

Rastezanje

Posle lagane šetnje i valjanja, napete mišiće možete aktivirati i istezanjem. Izaberite jednu ili dve vežbe i ovaj proces ponavljajte po 30 sekundi, u serijama, svakog dana.

Svaka aktivnost se računa, pa čak i vožnja bicikla i rolera. Veoma je važno pokrenuti zadnju ložu, a fleksibilnost tetive važna je za zdravlje leđa, kukova i kolena.

Stanite uspravno, sa raširenim nogama. Sledeći potez je da pokušate težinu svog tela da prebacite na prednji deo tela, ruke pružajući napred. Pokušajte što je više moguće da ispravite kičmu i bradu gurate ka napred. Trudite se da ostanete u ovom položaju što je više moguće, a zatim se vratite u prvobitni položaj.

Ovu vežbu možete ponoviti nekoliko puta.

454 Savitljiva i aktivna: Nekoliko vežbi za dobar dan!

Za sledeću vežbu biće vam potrebna stoličica ili hoklica. Na nju treba osloniti nogu, a druga treba biti oslonjena na pod. Podignuta noga neka ostane u tom položaju, dok se sa drugom savijate ka dole. Proces ponoviti nekoliko puta, a zatim zameniti nogu.

548 Savitljiva i aktivna: Nekoliko vežbi za dobar dan!

Još jedan opuštajući način da protegnete tetive jeste da se ispružite na pod. Sa celim telom na podu pokušajte da podignete jednu nogu, dižući potkolenicu na gore. Nakon 30 sekundi, promenite nogu i tako ukrug.

632 Savitljiva i aktivna: Nekoliko vežbi za dobar dan!

Violeta Stojanović

Comments