Pet koraka do messy punđe 

Prvo bi trebalo da raščešljaš kosu tako da pada na sve strane. Dakle, ne pokušavaj da je umiriš. I sada na red dolazi šampon za suvo pranje kose, koji će ti pomoći da tvoja kosa izgleda čisto i u ovoj messy punđi. Nakon što je raščešljaš onda kreneš da je skupljaš. I to možeš uraditi na dva načina. Prvi je da ćeš je tek tako pokupiti, a drugi jeste da okreneš glavu na dole i tako je pokupiš. Ovde se gleda način koji će tebi biti najlakši. I ako imaš malo više kose lakše će ti biti ako okreneš glavu. Zatim kosu vezuješ u visoki rep. A onda po malo izvučeš kosu sa svih strana, tako da deluje neuredno. I u ovom momentu možeš dodati još malo spreja za suvo pranje kose. Zatim, prstima natapiraj ostatak kose u repu. Uzmi još jednu gumicu i kreni da vezuješ kosu kao u rep, ali ga preseci na pola. Ostavi deo da pada, a deo neka bude punđa. Te delove koji su ostali kreni malo da izvlačiš. Zatim istu tu kosu koja je ostala stavi sa jedne i sa druge strane punđe i prikači je ukosnicama. Izvučeš malo kose sa strane čisto da bi doprinela toj neurednosti i to je to. Pogledaj u sledećem videu kako to i praktično izgleda:

Visoka messy punđa će doprineti tvom mladalačkom izgledu, a niske messy punđe će biti veoma praktične u elegatnim varijantama. 

Naravno, važno je da znaš da tvoja punđa ne treba i ne može da bude savršena. Ne teži tome, zato što ćeš onda napraviti mnogo ozbiljniju varijantu punđe.

Naslovna fotografija: instagram.com/ourlifestylechoices

Jelena

Comments