Iako leti često poželimo da svoju dugu kosu skratimo na paž (ali samo ako bi ona već sutradan mogla ponovo da poraste do polovine leđa), pa onda rešenje ipak nalazimo u njenom vezivanju – ponekad smo raspoložene i da je nosimo puštenu i stilizovanu. Šteta je da svoje duge lokne ili bujnu kosu krijemo u neurednoj punđi baš tokom celog letnjeg perioda, ali kada nemamo mnogo vremena da joj se posvetimo a želimo da ona izgleda stajliš i efektno – potrebno nam je nekoliko brzih ideja. Ukoliko ste trenutno baš u ovoj situaciji, u nastavku teksta ćete pronaći šest lakih predloga frizura koje možete nositi tokom leta, onda kada želite da pustite svoju dugu kosu. Uz malo aksesoara možete postići zaista mnogo!

Ukrasne plastične šnale u kosi

Plastične šnale koje nas podsećaju na šnalice kakve smo nosile u detinjstvu su se vratile u modu, i nameravaju tu i da ostanu. Ukrasne šnale ovog tipa mogu biti izrazito velike ili male, jednobojne, dezenirane ili pak ukrašene perlicama – a na vama je samo da odaberete onaj model koji se najviše uklapa uz vašu estetiku i autfite. Možete simetrično sa obe strane kosu zakačiti sa jednom ili dve šnale, a možete par šnala staviti i samo sa jedne strane. U svakom slučaju, zabavite se sa modelima i bojama i slobodno ukombinujte više različitih šnala.

Dve nedovršene riblje kosti sa ukrasnim šnalama

Ovaj tip frizure je veoma jednostavan za kreiranje, a izgleda izuzetno efektno i kao da ste na frizuru utrošile mnogo više vremena nego što zaista jeste. Predlažemo vam da se zabavite i na već ispletene kratke riblje kosti dodate i par neobičnih šnalica, po želi. Možete uplesti dve ili pak četiri kratke riblje kosti, u zavisnosti od toga koliko vam je bujna kosa i šta mislite da će vam najbolje pristajati. Naravno, i bez šnalica možete nositi ovu frizuru, ako više volite minimalizam i bojite se da će šnalice izgledati detinjasto (što uopšte ne mora biti slučaj).

Veliki rajf u kosi

Rajf u kosi smo verovatno poslednji put nosile u osnovnoj školi, ali rajfovi u prethodnih nekoliko meseci doživljavaju veliki comeback. Pritom, ne mislimo samo na one neudobne, plastične i tanke rajfove iz prošlosti, već na velike, ukrasne rajfove koji daju vašoj kosi volumen i veoma su upadljvi. Glamurozni rajf je definitivno jedan od najlakših i najboljih načina da svoju kosu učinite instant elegantnijom, a odaberite onaj model koji će vam se uklapati uz odabrani elegantni autfit. Verujte nam, jednom kada se “navučete” na nošenje rajfova, svoju kosu skoro da nećete moći da zamislite bez njih!

Comments