Scandi waves su moderni već izvesno vreme, ali ovog leta će njihova popularnost postići svoj vrhunac. Ako se pitate kako će ovog leta izgledati frizura u trendu, odgovor se ogleda u morskim i opuštenim loknama… ukratko – u svakoj vrsti takozvanih scandi wavesa.

U narednim redovima ćemo vam dati ideje na koje sve načine možete uviti svoju kosu i nositi letnje lokne.

Talasi od pletenica

Scandi talasi imaju taj Y2K vajb, samo zavisi kako se odlučite da uvijete kosu. No, taj efekat s početka dvehiljaditih ćete postići ako kosu uvijete nastavcima za peglu. To je pre više od dvadesetak godina bilo izuzetno in. A takvu frizuru je nosila Sophie Turner na Met Gali.

Isti ovakav efekat ćete postići i ako polu-osušenu kosu upletete u pletenice i ostavite da se prirodno osuši. Što su pletenice tanje, to su lokne sitnije i izraženije. Sa jednom pletenicom ćete imati opuštene talase, a sa izuzetno tankim pletenicama ćete imati divne sitne lokne. Pletenje pletenica jeste posao, zato ćete brže to odraditi uz peglu.

Blagi talasi

Kim Kardashian je jedna od poznatih ličnosti koja postavlja trendove, i na ovom primeru možemo videti da veoma blagi talasi mogu da izgledaju izuzetno glamurozno. Njena kosa na ovoj fotografiji je između ravne i talasaste. Izgleda kao da se oko nje nije mnogo potrudila, da ju je pustila da prirodno pada, ali zbog talasa to opet izgleda fenomenalno.

Hollywood style

Kada govorimo o kovrdžama i talasima, ne možemo da ne spomenemo holivudski glamur, a njegov sastavni deo su holivudske lokne. To su lokne koje kreću iz korena kose, blago su odignute od glave i nameštene uz pomoć gela ili laka. Ostatak kose slobodno pada preko ramena.

Ovo je jednostavna frizura koja će svakome dobro stajati, samo može biti pomalo komplikovano postići taj Holivud efekat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jesus Guerrero (@jesushair)

Scandi rep

Scandi waves izgleda prelepo sa puštenom kosom, no ako tako dosadi, možete lokne jednostavno vezati u rep – i dobićete sasvim novu frizuru. Koristite gumicu koja neće oštetiti lokne; najbolje je da bude sašivena od svile. Pustite nekoliko pramenova da padaju preko lica i izgledaćete elegantno bez ikakve muke. Evo kako to može da izgleda:


Talasi sa volumenom

Talasasta kosa će odlično izgledati bilo da je zalizana ili puna volumena – sve zavisi za kakve prilike vam je potrebna. Kosa sa volumenom i talasima je divlja, nestašna i prelepa. Ako sami nemate takve talase, možete ih uviti figarom i blago raščešljati kako biste dobili na volumenu.

Takođe, ako želite da vam kosa dobije dodatni volumen, preporučujemo vam da je pre sušenja u korenu podignete  šnalama i tako osušite. Možete je prebaciti preko glave i tako sušiti. Na taj način ćete dobiti instant volumen.

Kada govorimo o poznatim ličnostima sa prelepim talasima ne možemo zaobići Zendayu. Ova glumica ima prirodno talasastu kosu, ali ovakav efekat možete postići i uvijanjem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Krupni talasi

Za kraj ostavljamo najlepše Scandi talase. To su krupni talasi, napravljeni od nekoliko krupnih, zategnutih pletenica. Što više zategnete pletenice prilikom pletenja, to će lokne biti izraženije. A na taj način možete postići rezultat sa ove fotografije. Samo ćemo reći – prelepo!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christian Wood (@cwoodhair)

Naslovna fotografija: instagram.com/cwoodhair

Jovana Petković

Comments