Za malo više od nedelju dana u Beogradu počinje jedinstveni festival, Musicology, koji će se odigrati na Malom Kalemegdanu od 23 – 26. jula. Musicology stremi da dovede kvalitetne umetnike različitih muzičkih žanrova, a poslastica festivala su upravo fenomenalni muzičari koje ljubitelji muzike nisu imali prilike da vide i čuju u Beogradu.

Među poznatim stranim izvođačima kao što su Gregory Porter, Brand New Heavies i Liv Warfield i New Power Generation Hornz, posebno zanimljivo ime je francusko – američka atrakcija, Electro Deluxe. Sedam najtraženijih muzičara u Francuskoj drsko prkose žanrovskoj definiciji, ali se ne ljute kada ih smeste pod fank, džez ili čak elektro džez, kome su ranijih godina više bili naklonjeni.

“Ljudi su često primorani da etiketiraju stvari ali ako im etiketa pomaže da se identifikuju sa nama, to je sjajno. Mi stvaramo muziku koju bismo i sami voleli da slušamo i uz koju bismo igrali ili vodili ljubav. Kada nas posmatraju kao džez bend daju nam slobodu da radimo ono što želimo. Stvaramo muziku.“

electro deluxe 41 Sedam dana do Musicology festivala

Njihovi živi nastupi su izuzetno energični, te se čini da Electro Deluxe ima posebnu vezu sa publikom. Članovi ovog benda kažu da su javni nastupi njihov život, a da se na bini osećaju kao kod kuće. Iako na koncertima izgleda kao da ostavljaju dušu na sceni, što možete i proveriti na njihovom youtube kanalu, ova sedmorka kaže da nemaju vremena da budu umorni:

“Trudimo se da publiku dovedemo do granica iscrpljenosti. Naravno da se umorimo ali kada vidimo da publika traži još, mi to moramo da im damo. Plus, kao najstariji član benda, volim da se trudim da ih sve isprašim.“ kaže Džejms Koplej, pevač benda Electro Deluxe.

Electro Deluxe će nastupiti prve večeri festivala, nakon zvaničnog otvaranja. Ove godine, Musicology će simbolično otvoriti naš najpoznatiji džez muzičar Duško Gojković i njegov bend Belgrade Summit Octet, za čijim nastup je interesovanje jako veliko.

Comments