Ako ste do sada pratili naše predloge za male recepte iz šolje, onda znate da je ovo poslednji recept koji ćemo vam predstaviti. Ali to što je poslednji ne znači i da je najgori, štaviše, vrlo je jedno egzotično jelo koje će, oni koji vole ljute stvari, sigurno obožavati!

7. Čilakile u šolji

Sada je vreme za meksičku hranu u šolji! Ako negde u frižideru imate ostatke od one večeri kada ste naručivali meksičku hranu, onda je ovo savršeno rešenje! Takođe ovo može biti sjajna slana užina kada vam se uveče pojača apetit. Ne zaboravite da dodate kiselu pavlaku na kraju, to je najbolji deo!

slika 73 Sedam jela spremljenih u šolji koja morate da probate (7. deo)

Spremite meksičku hranu u šolji

Sastojci:

1 jaje

1 supena kašika mleka

so, biber

1 supena kašika oštrog čedar sira

5 tortilja

1 supena kašika salsa sosa

kisela pavlaka, mladi sir, usitnjen praziluk

Priprema: 

U šolji viljuškom umutite jaje i mleko, uz so i biber po ukusu. Dodajte čedar; promešajte. Izlomite 3 ili 4 tortilje na komadiće koliko može da stane u šolju; promešajte. Dodajte salsa sos.

Stavite u mikrotalasnu na oko jedan minut i deset sekundi. Servirajte uz tortilje, kiselu pavlaku, mladi sir i luk.

Ova jela u šolji za kafu su definitivno odlično rešenje za nekoga ko je na dijeti ili je student koji živi u domu, pošto su savršena porcija svakog obroka ili deserta! Igrajte se kombinacijama nekih od vaših sopstvenih omiljenih jela i napravite brzu i jednostavnu verziju u šolji! Vaš stomak, čulo ukusa i novčanik će vam biti zahvalni! Koje je vaše omiljeno jelo spremljeno u šolji?


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments