1. Bacite štikle

Revolucija je počela! Raf Simons poigrao se sa reputacijom mokasina i stavio ih u ženstveni i elegantni okvir ukrasivši ih raznobojnim draguljima. Karl Lagerfeld otišao je još dalje i iznenadio sve kada su se Chanel manekenke pojavile na pisti u patikama. Iako se savršeno uklapaju uz kolekciju, nismo to očekivali. Ako vam se dopadaju, mogu biti vaše, ali samo uz ostatak kolekcije.

Chanel look 10 garticle Sedam lekcija sa Pariske nedelje visoke mode

Chanel devojke u patikama

2. Donatela je obožavateljka Grejs Džouns

I mi smo i oduševljeni smo kolekcijom toliko da tražimo onu tamnoljubičastu maramu da se opet umotamo i glumimo ženu koja je svojim talentima pokorila svet.

Versace look 12 garticle Sedam lekcija sa Pariske nedelje visoke mode

Versace u čast Grejs Džouns

3. Viktor & Rolf u ulozi mađioničara

Viktor & Rolf stvorili su čitavu predstavu kada su, umesto manekenki, pistu zauzele balerine sa pomalo noćas-ću-da-zaspim-sa-upaljenim-svetlom frizurama, ali smo uživali u igri pogađanja pokušavajući da odgonetnemo da li je taj motiv deo haljine, ili tetovaža?

Viktor e Rolf look 11 garticle Sedam lekcija sa Pariske nedelje visoke mode

Viktor & Rolf magija

4. Zapamtite ovo ime

Marko Zanini, kreator italijansko-švedskog porekla uneo je osveženje u modnu kuću Rochas, a u Parizu je predstavio dugo očekivanu reviju za Schiaparelli i nije nas razočarao. Pratio je suštinu ove modne kuće, ali ne veštački ili napadno, već tako da imamo utisak da se ideje dve strane divno uklapaju dajući nam moderno, ženstveno, elegantno i na trenutke iznenađujuće.

Schiaparelli look 6 garticle Sedam lekcija sa Pariske nedelje visoke mode

Novo ruho modne kuće Schiaparelli

5. Raf Simons uneo je osveženje u Christian Dior

Nežni, ženstveni i svetli modeli, brižljivo skrojeni, uz mrvicu futurizma… Poželeli smo ih…

Dior look 36 garticle Sedam lekcija sa Pariske nedelje visoke mode

6. Karl voli peščani sat

Osim patika koje su ukrale pažnju već na samom početku, Karl je stao na stranu figure peščanog sata i uz pomoć kratkog topa (koji je iskoristio u službi elegancije ne otkrivajući rebra) i suknje koja pada na kukove akcenat stavio na ženske obline. Sve to uz divnu boju ovog kompleta, njami!

Chanel look 21 garticle Sedam lekcija sa Pariske nedelje visoke mode

7. Maison Martin Margiela vodi reciklažu u svet umetnosti

Anonimnost i reciklaža nešto su što nam je ova modna kuća već ponudila, ali zato je i volimo! Modeli su originalni, maštoviti i hrabri, nešto zaokupi čulo vida, a opet nas tera na razmišljanje, na čemu smo iskreno zahvalni.

Margiela garticle Sedam lekcija sa Pariske nedelje visoke mode

Reciklaža i umetnost

Izvori fotografija: www.marieclaire.co.uk

Vesna Marić

Comments