Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

2/3

Na kraju krajeva, ponekad se treba i prepustiti sudbini ili višoj sili (ili u šta već verujete), jer život ima plan i razlog za sve, mada ga mi često ne razumemo. U svakom slučaju, delajte u skladu sa emocijama i osećajima, ne ustežite se zbog drugih, budite uvek ono što jeste, pronađite lepe reči za ljude koje volite, izbacite iz sebe bes i ljutnju kroz fizičku aktivnost, izbegavajte obračune i nepotrebnu tenziju… Juče je prošlo, danas postoji, za sutra ne znamo… Zato ščepajte dan i uživajte punim plućima! Nikada ne zaboravite da se kolo sreće neprestano okreće, kao i da se sve u životu može promeniti samo dok trepnete okom. Zato živi! Budi srećan! A evo i sedam saveta kako da se izborite sa teškim trenucima:

1. Predahnite na trenutak… Zapitajte se: “Da li je zaista sve tako crno? Da li će problemi večno potrajati? Zar ne postoji nešto čemu mogu da se radujem?” Shvatićete da je činjenica da svaki problem, kao što ima svoj početak, ima i svoj kraj, kao i da koliko god da je loše, i dalje postoje stvari u vašem životu koje će vas ispuniti zadovoljstvom. Prošetajte, relaksirajte se u toploj kupki, ili se jednostavno izležavajte uz neku laganu muziku. Dopustite sebi i vašim moždanim vijugama da se odmore i dobro razmislite da li stvarno imate dovoljno razloga za očaj i brigu.

2. Nabrojite sve sjajne stvari u vašem životu (one značajne, ili one manje značajne). Zapišite ih na neki šareni, veseo papir, a sve to možete ukrasiti i slikama koje opisuju neke od tih divnih trenutaka, događaja, kao i fotografijama dragih ljudi i napravite svojevrsni kolaž sreće (okačite ga na frižider, zid spavaće sobe ili gde vam je već volja) koji će vas uvek u časovima tuge podsetiti koliko život ume da bude lep!

3. Ako ste skloni pisanju, možete i da vodite dnevnik lepih trenutaka i srećnih časova. To ne mora biti ništa preopširno i sa umetničkom vrednošću, jednostavno i u par reči zapišite svaki trenutak koji vas je ispunio, pa kada se tužne misli sroje, prelistajte vaš dnevnik. Osmeh na licu biće zagarantovan.

zapisi me 2 mesto za pisanje Sedam načina da budete srećniji

Editors choice