Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

4. Preuzmite odgovornost za trenutnu stuaciju. Uzmite svoj život u svoje ruke. Dajte sve od sebe. Ne prepuštajte se letargiji. Promenite šta možete, a šta ne… Budite strpljivi i ne prebacujte krivicu na druge, to neće pomoći.

5. Promenite perspektivu… Nekada sve ume da bude u načinu na koji doživljavamo pojedine trenutke. Pozitivan stav često ume da bude presudan korak u rešavanju problema. Pozitivom privlačimo lepe događaje, a na neki način i teramo nevolje daleko od sebe, i svakako je mnogo korisnije probleme prevazići uz veru, nadu i smeh. Ne kažemo za džabe: “Udri brigu na veselje!”

6. Imajte svakodnevne, sitne rituale koji će vam pružiti sreću, makar na nekoliko minuta. Nešto malo, značajno samo za vas… Nešto kao slušanje najdraže pesme, ispijanje kafe u omiljenom kafiću, čitanje knjige, praćenje serije, šetnja prirodom, šminkanje, fotografisanje, kuvanje… Pred vama je milion mogućnosti! U moru sitnica koje život znače izaberite nešto što će svakog dana neizostavno da vam izmami osmeh na lice.

7. Recite hvala! Sebi, prijateljima, usputnim prolaznicima, prirodi, svetu, svakom onom ko vam je bar na trenutak učinio život lepšim! Ja kažem hvala životu jer imam džep pun reči, jer imam plave oči, jer imam dva psa koje volim najviše na svetu, jer sam nekada volela, a voleo je i on mene. Kažem hvala za svaki divan dan sa svojim prijateljima, hvala Beogradu što me uvek iznova oduševi, hvala mami na antologiji Mike Antića i spisak ide u nedogled… Uviđate li značaj malih stvari?

slika 24 Sedam načina da budete srećniji

Promenite perspektivu… Nekada sve ume da bude u načinu na koji doživljavamo pojedine trenutke

Sa optimizmom i pozitivom lakše je boriti se sa svakodnevnim izazovima, dok su svaka briga i žal kontraproduktivni i nazaduju nas, čineći nas nesposobnim i nedovoljno jakim za borbu sa životom! Sreća je stvar izbora i trenutka! Sami biramo… Ili smo srećni ili nismo! Zato nabacite ružičaste naočare, dajte svetu lepšu boju i setite se reči legendarnog Duška Radovića: “Pre nego što krenete da tražite sreću, proverite – možda ste već srećni. Sreća je mala, neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide.”


Stefana Pavlović

Editors choice