Sumnjive priče

Sećate se kada sam pomenula sumnjive priče? Da, to je definitivno jedan od načina da otkrijete da li laže. Naglašavanje glagola “nisam mogao” ili “nisam”, kao i mucanje i zamuckivanje jasan su znak. Dakle, da li njegova priča zvuči nestvarno i deluje potpuno drugačije od njegovog karaktera? Da li zvuči kao da pokušava da se njome ogradi? To je verovatno zato što nije tačna!

slika224 Sedam načina da prepoznate da li laže

Sigurno ga poznajete toliko dobro da možete da primetite kada nešto nije u redu

Ignorisanje u nezgodno vreme

Ako tokom sumnjive priče primetite da vas ignoriše, izvlačeći se kako žuri ili ćete pričati kasnije, to je siguran znak da nešto krije. Zašto biste osećale potrebu da nakon svega sležete ramenima? To je tipična nervoza onih koji lažu. Ne verujte im, dame!

Ni sam ne zna šta je rekao

Da li primećujete da se lako zbunjuje i ne može ponoviti redosled priče koju govori kada mu postavite pitanje? Ukoliko menja svoju priču, laže!

Govor tela

Lažljivce vrlo lako može razotkriti i govor tela. Dodirivanje ušiju može biti gest koji karakterizuje nervozu, a skupljeni dlanovi jasan znak da ne želi nikakav fizički kontakt. Takođe, osoba koja laže vrlo često pokriva usta dok govori, poigrava se odećom, trepće više od uobičajenog ili pravi duge pauze između reči ili rečenica.

Dakle, ukoliko ranije nije bio sklon gestikulaciji, znajte da nešto nije u redu.


Danica Svorcan je bloger, modni ilustrator i večiti optimista koji sreću traži samo u osmehu, pogledu i rečima. Voli život, ljude, snove, nadanja i navike. Od problema se brani samo osmehom jer veruje da samo tako i porazi postaju pobede. Veruje u slučajnost, ali isto tako veruje i da je život najbolji režiser. Životni moto: “Kada je život lep i onaj glasić vam kaže, ovo ne može dugo da traje, recite sebi, možda će biti jos

Comments