Možda je još uvek prohladno za ovo doba godine, ali nikada nije suviše rano da se fokusirate na pripreme za leto. Ono će stići mnogo brže nego što mislite tako da je sada najbolje vreme da osmislite koliko će vam ovo leto biti zabavno. Stoga, predstavljamo vam neke od naših omiljenih načina koji će vam pomoći da se pripremite za njega.

Napravite plan

Početak planiranja svojih letnjih zabavnih aktivnosti jeste jedan od najboljih načina da se pripremite za leto. Imate cela tri meseca sunca, peska, odmora i hiljadu mogućnosti kako ih učiniti zabavnijim! Počnite da planirate sastavljajući listu svega što možete da zamisite. Plan može varirati od odmora do čitanja knjige koju već duže vreme nameravate da pročitate. Kako god, palniranje će vam pomoći da izvučete maksimum od svog leta!

Počnite zdravo da se hranite

Zdrava ishrana neće vam pomoći samo da izgledate savršeno u kupaćem kostimu već će vas uzbuditi i sva ukusna hrana koju leto ima da ponudi. Počevši od lubenice, ananasa i jagoda leto zasigurno ima najlepše voće. Pokušajte da uvedete više voća i povrća u svoju ishranu. To je savršen način da se vaš um i telo spreme za leto.

devojka na plazi 1 Sedam načina da se pripremite za leto

Ne zaboravite da pored ukusa leta, volite i sebe

Pokrenite se

Zašto biste se zaustavili samo na ishrani? Jedan od najboljih načina da se pripremite za leto jeste da počnete da vežbate i da se rekreirate. Ne morate trošiti gomile novca na skupe tretmane u salonima ili odlazak u teretanu. Šetajte što više, trčite u prirodi ili lift zamenite stepenicama. Male stvari mogu imati veliki uticaj na ostvarenje vašeg savršenog izgleda iz snova.

Sastavite listu omiljenih pesama

Jedna od naših omiljenih stvari u vezi sa letom jeste velika zabava i zabavna i vedra muzika koja ide uz njega. Savršena letnja pesma je ona koja je brza, vesela i u ritmu leta. Bez obzira koju muziku volite sigurno imate neku idealnu za nadolezeće leto, je l’ tako?

Sredite ormar

Vreme je da vaša kratka garderoba ponovo ugleda svetlost dana. Bez obzira na to kakvo telo imate, vreme je da ponosno prošetate sve što imate. Letnja odeća je zabavna i pruža vam veću slobodu kombinacija od bilo kog drugog godišnjeg doba.

zastita od sunca 2 Sedam načina da se pripremite za leto

Ne zaboravite ni na svoju kožu tokom vrelih letnjih dana

Pronađite savršen kupaći kostim

Kada pomisle na leto, mnogi od nas odmah pomisle i na kupaći kostim. Nikad nije suviše rano da počnete da tražite idealan za vašu figuru. Ove sezone biće aktuelni retro stilovi, cvetni dezeni i svetle boje. Dakle, zabavite se nekim od ovih fenomenalnih stilova i uživajte.

Čuvajte se sunca

Moramo li da naglasimo koliko je važno da se ne izlažete previše suncu tokom celog leta? Ovo je prvi i najvažniji način da se pripremite za leto. Preterano izlaganje suncu može biti štetno čak i ako ste samo izašli u šetnju, a naročito na bazenu ili plaži. Čak i najmanja opekotina može imati veliki uticaj na zdravlje vaše kože. Nemojte negirati činjenicu da duže izlaganje suncu povećava šansu za dobijanje raka kože. Ako zaista imate svetao ten ili osetljivu kožu, koristite kreme sa zaštitnim faktorom ili kvalitetniji toner i vaša koža će vam sigurno biti zahvalna.

Sve u svemu, postoji mnogo stvari koje nam leto pruža i koje ga razlikuju od ostalih godišnjih doba. Stoga, vreme je da počnete da razmišljate o njemu. Šta vam prvo pada na pamet kada pomislite na leto?

Vreme je da se naoružate energijom i pozitivnim raspoloženjem. Leto stiže!


Danica Svorcan je bloger, modni ilustrator i večiti optimista koji sreću traži samo u osmehu, pogledu i rečima. Voli život, ljude, snove, nadanja i navike. Od problema se brani samo osmehom jer veruje da samo tako i porazi postaju pobede. Veruje u slučajnost, ali isto tako veruje i da je život najbolji režiser. Životni moto: “Kada je život lep i onaj glasić vam kaže, ovo ne može dugo da traje, recite sebi, možda će biti jos bolje!”

 

Comments