Praznici su mnogima najdraže vrijeme u godini, premda znaju biti i te kako stresni. Prisjetite se samo: obiteljska okupljanja, pozivnice za zabave i shopping. Poprilično stresno, zar ne? Iako se, uz trikove koji slijede, ipak nećete morati skrivati poput krtice. Pročitajte!

Uzmite jedan dan slobodno

Morate li neprekidno biti u žurbi i je li potrebno raditi baš svaki dan tijekom praznika? Naravno da ne. Uzmite jedan dan slobodno. Provedite ga u pidžami, pijuckajući čaj i izležavajući se na kauču dok gledate najdražu televizijsku seriju. Bit ćete začuđeni koliko je to dobar način za opustiti se!

Slika 1.4 Sedam načina kako da provedete praznike bez stresa!

San je lijek

Napravite si kupku

Ukoliko niste u mogućnosti uzeti jedan dan slobodno, tada si napravite pjenušavu kupku u kojoj ćete provesti barem sat vremena. Uzmite svoju najdražu sol za kupanje i – jednostavno se opuštajte.

Slika 2.6 Sedam načina kako da provedete praznike bez stresa!

Ima li išta bolje od toga?

Pronađite vaš sretan miris

Katkad miris nečega što volite može pomoći pri rješavanju stresa. Možda je to miris crnog čaja s okusom manga… Ili možda volite nanjušiti miris narandže tijekom guljenja? Možda je to vaš najdraži parfem koji neodoljivo podsjeća na proljeće? Pronađite miris koji vas čini sretnom… I ne zaboravite ga svako malo pomirisati.

Napravite sve na vrijeme

Jurcati posvuda u zadnji čas kako biste sve stigli napraviti na vrijeme može biti uzrok stresa. Hladno je, pada snijeg, ceste su njime krcate. Potom stižete do najdražeg shopping centra. Ne možete pronaći parkiralište… Kako tek pronaći željeni dar? Poznato vam je? Poštedite se stresa i napravite sve ranije. Hint: online shopping.

Neka netko kuha umjesto vas

Stres je neminovan u nastojanju da budemo elegantne i graciozne domaćice. Barem jednom u životu zadužite nekoga drugoga da organizira večeru i zabavu. Vi budite zaduženi za to da budete elegantna, prekrasna i šarmantna domaćica.

Odrecite se kofeina

Znanstveno je dokazana činjenica kako kofein poneke ljude čini nervoznima, te im prouzrokuje stres. Kofein može pomoći ujutro, ali ukoliko ste već otprije pod stresom, tada će vam samo odmoći. Tijekom praznika probajte piti kavu bez kofeina.

Ne budite strogi prema sebi

Nitko ne očekuje da budete savršeni u svemu što radite… Osim vas. Sami ste sebi najžešći kritičar i takvo što zna biti poprilično iscrpljujuće. Budite savršeno nesavršeni i – sretni. Opustite se. Ne budite prestrogi prema sebi.

Slika 3.5 Sedam načina kako da provedete praznike bez stresa!

Imajte na umu – samo sretna žena je lijepa žena!

Ovo je samo sedam načina koji pomažu prilikom opuštanja, posebice tijekom stresnih prazničnih dana. Volim miris vrućeg čaja, a pjenušave kupke, nesumnjivo, uvijek su od pomoći. Koji je od ovih sedam načina opuštanja vama najdraži? Imate li, možda, kakav drugi trik za podijeliti sa mnom i sa drugima? Željno iščekujem saznati koji su vaši načini opuštanja. Budite maštoviti!

Izvori fotografija: completelytotaled.com, altdaily.com, coolwallpapershd.net, ww1.prweb.com


Ela Vujanić osim što je studentica stručnog studija sestrinstva, ona je i kolumnistica i novinarka. To joj nije bilo dovoljno, pa se zajedno sa svojom najboljom prijateljicom upustila u avanturu nazvanu Modni ručak, u kojoj su iskazale sva svoja kulinarska umijeća. Mrsko joj je pitanje “Što je pisac želio reći?” Zašto? Zato što joj se, kao što i sami vidite, uvijek činilo da je pisac želio reći više od jedne stvari ili možda niti sam nije točno znao što želi reći.

Comments