Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Pitanja se nižu svakoga dana: Zašto se baš ovako osećam, zašto se osećam uznemireno, umorno, izigrano? Potražite odgovore na jednom mestu, baš u ovom tekstu.

Možda zvuči neobično sama pomisao da osvojite sopstveno srce? Ali ako sebe ne zavolite na vreme, nema mesta u vašem srcu za još nekoga. Voleti je preduslov za srećan život. Voleti porodicu, prijatelje, decu i partnera – koji vam svojom ljubavlju svakoga dana izmame osmehe – ima li čega lepšeg?

Napravite sebi penušavu kupku

Opustite se u kadi, u toploj vodi, uz čašu penušavog vina. Dozvolite sebi odmor, uživanje, opuštanje uz omiljenu muziku – to je savršen dokaz ljubavi prema samom sebi. Zamišljajte da ste negde daleko, dok se izležavate u mirišljavoj kupki. Poverujte da ste na nekom lepom ostrvu, dok vas sunce svojim zracima miluje po licu. Duva prijatni, topli vetrić, palme iznad vas se lelujaju, a vi lebdite u mislima slobodno, bez obaveza, briga i planova za budućnost. Samo vi i predivni zvuci talasa, dok vam srce ubrzano dobuje od sreće koja vam obuzima celo telo. Dozvolite sebi malo mašte – nije naodmet, iako vam je svakodnevica možda pomalo siva, učinite je na trenutak ružičastom – zaslužili ste.

Mmm..ta cokolada Sedam načina osvajanja sopstvenog srca

Mmm… ta čokolada

Ne postoji osoba na ovom svetu koja bi čokoladi rekla ne. Ukoliko i postoji, ne zna šta propušta, no dobro, sve je stvar izbora, zar ne? Ljubitelji slatkiša, na trenutak zaboravite na višak kilograma i pomislite na jedinstven ukus čokolade, koji vam ispuni usta dok je grickate. Kako se tada divno osećate, taj osećaj sreće koji vam pruža čokoladni šećer ne može se rečima opisati. Srce počinje da igra svoj ples, pokreće vas kao ritam omiljene pesme – kako joj odoleti i sebe zbog tog propusta ne zavoleti?

Kupi koju krpicu za sebe

Kada dođeš do neke poveće sume novca, šta treba tada da uradiš? Potrošiti, naravno, sve – i to na sebe. Da li je u pitanju neka sitnica u vidu narukvice, koju ste videli u izlogu, ili možda neke fenomenalne cipele, koje bi vam se slagale uz tašnu. Nemojte žaliti nijednog momenta što ste potrošili sav novac na sebe – na koga ćete, ako ne na sebe. Možda zvuči suludo i sebično, ali ne zaboravite da je vaša sreća najbitnija. Svakoga dana ustajete sa istim pitanjima: Šta ćete danas raditi, koja je svrha vašeg postojanja, koji je vaš put? Vaš put je očigledan – to je vaš put ljubavi prema samom sebi.

Spa centar, odlazak u raj

Ukoliko možete sebi da priuštite da kupite koju krpicu više, možete sebi ugoditi jednim opuštanjem u spa centru. Možete jednom nedeljno ili makar jednom mesečno dozvoliti sebi takvu vrstu luksuza u kome ćete istinski uživati. Oslobodićete se stresa, vaše telo će se opustiti i obnoviti energiju koju ste izgubili u svakodnevici sivila. Vaše telo oseća sve, baš kao i vi. Telo pati, ukoliko i vi patite. Stoga ne zaboravite da ga nahranite neophodnom ljubavlju, kako bi vam ono dalo neophodnu energiju i snagu za borbu u igri zvanoj život, u kojoj ne postoje pravila. Volite sebe do poslednjeg atoma snage, bez obzira na sve okolnosti.

Doterajte se Sedam načina osvajanja sopstvenog srca

Doterajte se

Ogledalo jeste vaš jedini kritičar i spoznaja samog sebe onako kako zaista izgledate. Pre nego što izađete na ulicu, doterajte se. Onako kako vi najbolje umete i onako kako se najbolje osećate. Našminkajte se, sredite frizuru i pre nego što izađete, kažite sebi u ogledalu: “Volim sebe” i nasmejte se. Osmeh, uz odevnu kombinaciju koja vam savršeno stoji – pun je pogodak. Ne postoji bolji recept za sreću, ukoliko ga vi ne osmislite na vaš način, onako kako vama najviše odgovara. Taj recept jeste pravi, vaše srce to oseća, a vi znate da je to prava istina, samo vaša tajna ljubavnog recepta.

Igrajte uz omiljene ritmove

Kada ste u kući, napolju sumoran i kišan dan, a vi pustite omiljenu pesmu. Odvrnite do kraja zvučnike, neka se tresu prozori. Pevajte i plešite, zamislite da ste na podijumu kao Pepeljuga sa svojim princem, iako ga nema – vaša je scena. Upereni reflektori samo u vas, publika gleda i ne diše, a vi zanosni i zaljubljeni plešete, izvodite najzavodljivije pokrete. Osvajate publiku, traže još, aplaudiraju, a vi, kao i svaki pravi profesionalac, dajete sebe još samo malo, ali sasvim dovoljno da se ispunite još ljubavlju. Odlazite sa svoje scene zadovoljni, muzika vam i dalje odzvanja, a vi uživate, smejete se – kakvo neverovatno iskustvo!

Prelepa si, Narcisa

Da vam se ne bi dogodilo da se zaludite svojim odrazom, kao Narcis, ne zaljubljujte se previše, toliko da ne vidite druge oko sebe, ne zaboravite ko ste. Svakoga dana kada ustanete, treba sebe pogledati u ogledalu, reći koliko ste divni i nasmejati se. Treba da postoji umerenost u svemu, pa i u ocenjivanju samog sebe. Postoje momenti u životu kada ste sebi predivni i kada ste sami sebi toliko odvratni da vam je mrsko da se pogledate u ogledalu. Upravo u tim depresivnim momentima jeste ključ, da tada sebi date snagu, da tada priznate koliko ste zaista divni. To su vrlo teški momenti, zbog kojih zaboravljate na ljubav koju gajite prema sebi.

Zato i savetujemo – da biste uvideli da postoje momenti kada treba sebe ohrabrivati i kada treba znati šta je previše. Ljubav prema sebi mora da bude pravilo bez koga vam život nema smisla. Svakoga dana treba da se podsećate koliko ste vredni, pametni, duhoviti, lepi, šarmantni, dosledni sebi. Imajte na umu da ukoliko vi sebe ne volite, niko vas neće voleti. Niko vam ne može nadomestiti prazninu koja vas uništava, a kada je popunite, neće vam biti potrebna druga osoba da je popunjava. Uživajte u sebi.


Alex Anđelković – Zaljubljenik u umetnost, kad god ima priliku želi da podeli svoje impresije sa drugima, da zaintrigira druge da je makar malo zavole. Umetnost – “Čaroban svet” – njena definicija.

 

Editors choice