Već smo nabrojali tri osnovne stvari na koje morate da pazite. Da biste bili lepi, zgodni i zdravi, a najpre zadovoljni sobom, nemojte preskakati ovo što vam navodimo. Stavki nema mnogo, a vi ste dovoljno jaki i odlučni da ih sve primenite, zar ne? Stavka broj četiri:

Smanjite stres

Ako ste pod stresom većinu vremena, vaša nadbubrežna žlezda luči previše adrenalina i osećaćete se izmoreni sve vreme. Ovo uništava vaš metabolizam i može da izazove srčana oboljenja, probleme sa varenjem i hroničnu premorenost. Kako biste se rešili stresa, uvedite u svoj dnevni raspored jogu, meditaciju, pisanje dnevnika ili vežbanje. Ja obično vežbam čim ustanem i tokom celog dana osećam manju količinu stresa. Podizanje tegova je takođe sjajan način da se umanji stres. Ponekad je samo razgovor i smeh u krugu prijatelja najbolji lek za stres. Drugi sjajni načini da smanjite tempo u toku dana jesu čitanje, pisanje, boravak u prirodi i novi hobi. Najzad, pobrinite se da se hranite zdravo, što takođe snižava količinu stresa.

joga Sedam navika koje će odmah ubrzati vaš metabolizam (4. deo)

Ako ste na poslu stalno pod stresom, predlažemo da odaberete sport koji će vas relaksirati i vratiti vam umnu i fizičku snagu. Joga je, recimo, odlično rešenje


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments