Prethodna četiri saveta ste već počeli da primenjujete, zar ne? Ako je odgovor na ovo pitanje da, onda ste spremni i za peti savet. Znamo da ume da bude teško i da se sve čini veoma komplikovano, ali, samo je potrebna čvrsta volja i dobro uputstvo. Vi imate volju, mi imamo uputstvo, tako da ste na konju! Bez mnogo okolišanja, stavka pet:

Ne ograničavajte se samo na niskokalorijske proizvode

Jedna od najgorih stvari koju možete da uradite svom metabolizmu je da izbegavate masti. Vašem telu su potrebne masti kako bi pravilno funkcionisalo. Najvažnije od svega je da birate zdrave izvore masti i u pravim količinama. Zdrave masti koje će povoljno uticati na vaš metabolizam su ekstra devičansko ulje od kokosa, monozasićene masne kiseline koje nalazimo u svežem koštunjavom voću i semenkama i čak i male količine tamne čokolade.

Izuzev kokosovog ulja, izbegavajte većinu drugih ulja koja mogu biti gusta, čak i ona zdravija poput lanenog i maslinovog ulja. Kokosovo ulje je jedinstveno pošto se zapravo odmah pretvara u energiju i pospešuje metaboličke procese, a ne zadržava se u vidu masnoće u jetri. Postarajte se da unosite većinu masti kroz svežu hranu poput avokada, koji je bogat izvor mononezasićenih masnih kiselina, a koje pomažu da smanjite obim struka istovremeno vam dajući energiju. Neka količina masti ne prelazi jednu-dve male kašike po obroku i uključite ih u svako jelo.

slatko Sedam navika koje će odmah ubrzati vaš metabolizam (5. deo)

Zalogaj-dva ukusnih (kaloričnih) namirnica vam neće škoditi. Štaviše, zadovoljiće vam znatiželju i nećete se dovesti u situaciju da se u 12 noću šunjate do frižidera da biste krišom sve to pojeli


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments