Čestitamo! Prošli ste kroz svih šest stavki koje će pomoći vašem metabolizmu da radi ubrzano, stigli ste do broja sedam i sada ste napravili pun krug! Kada počnete da primenjujete sve stavke koje smo vam do sada naveli, a i ovu koju ćemo tek, pre nego što budete i svesni videćete na sebi rezultate o kojima ste oduvek sanjali! Dakle, konačna, stavka sedam:

Budite fizički aktivni

Jedna od navika koje se podrazumevaju ako želite da promenite metabolizam jeste da morate da se bavite fizičkim aktivnostima. Nemojte samo sedeti ceo dan, i ako radite kancelarijski posao – pričajte što više možete preko telefona, obavljajte sve zadatke pojedinačno i šetajte što više možete tokom radnog dana. Prošetajte na pauzi za ručak, ako je moguće ili pešačite od i do posla. Ako imate dovoljno sreće da ste ceo dan na nogama na poslu, vaš metabolizam već dobija neko ubrzanje, ali neka to ne bude izgovor da izbegavate vežbanje. Bez obzira koliko vremena provodite u stojećem položaju, rutinsko vežbanje je još uvek jedna važna navika koja će promeniti vaš metabolizam. Čak su i kućni poslovi vrsta fizičke aktivnosti, zato – na posao, devojke!

vezbanje Sedam navika koje će odmah ubrzati vaš metabolizam (7. deo)

Ko god vam kaže da fizička aktivnost nije potrebna, laže vas! Patike za trčanje na noge, i trk na vežbanje!

I, ne zaboravite… Zdrav metabolizam se može lako postići ako primenite svaki od ovih saveta u svojoj svakodnevici. Ja, takođe, koristim multivitaminske dodatke kako bih dobila sve potrebne vitamine, tako da ne moram da računam vitaminski sadržaj u mojoj hrani, ali ipak pazim na uravnoteženu ishranu u svakom od mojih obroka. Kada pratite sve ove savete, vaše telo i metabolizam će zajedno postići vašu željenu težinu.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

 

Comments