Klasične dizajnerske tašne su uvek dobra investicija, ne samo zato što ćete moći da ih nosite dugo, već i zbog toga što one nikada ne gube svoj šarm ili vrednost! Jer, klasične dizajnerske tašne nisu modni hir, već vredno ulaganje. Torba koju kupite i nosite danas, kroz deceniju možda postane redak primerak, što znači da ćete moći dobro da je unovčite, ostavite u nasledstvo deci i unucima, ili jednostavno nastavite da je nosite znajući da posedujete nešto lepo, autentično i posebno! Bacite pogled na našu listu sedam bezvremenih dizajnerskih tašni i odaberite primerak za koji ćete početi da štedite novac.

Chanel 2.55 Flap tašna

Ah, Chanel… Kako ikome može da se ne sviđa ovaj klasični, večiti model? Cena je nečuvena, ne morate da me podsećate na to, ali znate kako… što više razmišljam o tome, sve sam više sigurna da je ova tašna vredna svake pare. U pitanju je dnevna torba, večernja torba, formalna torba, glamurozna torba, šik torba – jednostavno kvalitetan komad koji ćete nositi u svojim tridesetim i sedamdesetim sa istom strašću i zadovoljstvom! To je torba nad torbama, prefinjenost u punom sjaju, tašna koja izgleda tako jednostavno i otmeno, a u isto vreme odražava čisti šik!

1. Chanel 2.55 Flap Sedam neprolaznih, klasičnih dizajnerskih tašni

Chanel 2.55 Flap “Mala crvena tašna”

Louis Vuitton “Alma”

Kada smo već kod klasičnih dizajnerskih torbi, evo jednog predloga koji će neke možda šokirati – ako imate neobjašnjivu želju za posedovanjem Louis Vuitton komada u svojoj kolekciji, zašto se ne biste odlučili za predivnu Almu, umesto preeksponiranog Speedy modela? Vuitton baš i nije moj omiljeni brend (istaknuti monogram je zaista postao nepodnošljiv), ali Alma – to je već sasvim druga priča! Otmena, nenametljiva “Epi” verzija ili blistavo, šik “Vernis” izdanje – izbor je vaš. A s obzirom na to da je Alma dovoljno klasična i uglađena da bude dnevna, večernja, ali i torba za posao, nemam ništa da dodam osim da je ona definitivno pravi izbor. Ime je dobila po “Place de l’Alma”, velikom pariskom trgu na kraju Avenije Montanj.

2. Louis Vuitton Alma Sedam neprolaznih, klasičnih dizajnerskih tašni

Louis Vuitton Alma “Vernis (gornji desni ugao) ili Epi (donji desni ugao) - za koju varijantu Alma tašne biste se vi odlučile?

Mulberry “Alexa” tašna

Alexa je verovatno najprilagodljivija dnevna torba ikada, a s obzirom na to da joj je cena “normalna”, u poređenju sa prethodna dva modela, definitivno bi je trebalo uzeti u razmatranje! Nevezano za vaš lični stil, sigurno ćete uživati u njoj. Od opuštenog šika do elegantnih izdanja – Alexa je jedna od onih tašni koje odlično idu uz UGG čizme, šik baletanke, elegantne štikle ili moderne čizme!

3. Mulberry Alexa Bag Sedam neprolaznih, klasičnih dizajnerskih tašni

Mulberry Alexa Bag “Za svaku priliku, sezonu i kombinaciju. Naš favorit je neodoljiva roze varijanta”

“Lady” Dior

Pogodite koja je slavna osoba poslužila kao inspiracija za ovu tašnu. Da, u pitanju je princeza Dajana (Diana)! Otmena, ženstvena, šarmantna i tek mrvicu provokativna – tašna u potpunosti predstavlja sve što je Lejdi Di (Lady D) bila i po čemu je ostala upamćena. Ona ju je volela, ja je volim i sigurna sam da je volite i vi! Šik komad poput ovog je apsolutni must have!

4. Lady Dior Sedam neprolaznih, klasičnih dizajnerskih tašni

Lady Dior “Prefinjena elegancija omiljene princeze”

Marc Jacobs “Stam” torba

Klasičan oblik, meka prošivena koža, glamurozni lančani detalji i šik, retro kopča – model Stam je definitivno zaslužio svoje mesto na ovoj listi! Apsolutno je obožavam, a mislim da ćete se i vi devojke složiti da je Mark (Marc Jacobs) genije! Sjajni, zlatni detalji daju ovoj torbi dozu glamura bez da je čine previše napadnom i neukusnom (što se ne bi moglo reći za pojedine Versace modele). Plus, nema pločica sa imenom brenda ili onih uobičajenih “nije-original-ako-se-logo-ne-vidi-na-kilometar” obeležja! Dakle, apsolutni klasik koji će čak i vaše unuke obožavati.

 

5. Marc Jacobs Stam Bag Sedam neprolaznih, klasičnih dizajnerskih tašni

Marc Jacobs Stam Bag “Kvalitetan kožni model”

YSL dnevna torba

Ukoliko već imate dobru večernju tašnu i u potrazi ste za dnevnom varijantom koju ćete moći da nosite uvek i svugde, definitivno obratite pažnju na ovaj fantastični model tote torbe. Tote torbe su često pominjane u modnom svetu, dok u našem jeziku nemaju odgovarajući izraz ili prevod. Najkraće rečeno, to su torbe koje su otvorene, imaju dosta prostora i služe za nošenje najrazličitijih stvari tokom celodnevnog hodanja po gradu. Često imaju samo jedan veliki odeljak i ništa više. Sam izraz “tote” znači “za poneti”.

6. YSL Tote Sedam neprolaznih, klasičnih dizajnerskih tašni

YSL Tote “Malo ekstravagancije ne škodi”

Ovaj model brenda YSL je elegantan, nenametljiv, dovoljno veliki da u njemu nosite sve dnevne potrepštine, a ne treba zaboraviti ni da, za razliku od Chanel ili Vuitton tašni, YSL ima rasprodaje koje su odlična prilika da po pristojnoj ceni dobijete ovakav primerak.

“Birkin” tašna

Popularna Birkin tašna, brenda Hermès, jedna je od onih klasičnih dizajnerskih primeraka koje svaka modno osveštena devojka sanja da poseduje jednog dana! Srećne vlasnice se slažu – apsolutno je vredna uloženog novca. Stoga, ukoliko se ova mega-skupa tašna čini kao nešto što biste mogle nositi na dnevnoj bazi, definitivno predlažem da krenete sa štednjom i odvajanjem novca za nju. Ja sam, lično, više naklonjena modelu “Kelly”, ali moram priznati da postoji nešto vrlo šik i u Birkinki!

7. Hermes Birkin Sedam neprolaznih, klasičnih dizajnerskih tašni

Hermès Birkin “San svih trendseterki”

Koja od ovih dizajnerskih tašni je na vašoj listi želja? Da li možda posedujete neku od njih? Podelite vaše utiske sa nama!

Izvor fotografija: pinterest.com, weheartit.com


Maja Vuković je definicija rastresenosti. Prečesto ozbiljna, nedovoljno luckasta. Prihvata promene, ali ih prezire. Idealista. Ne stiže da dovrši započetu misao, jer je već naredna demantuje. Voli pravila, šablone, koncepte. Manire. Čokoladne torte. I svako novo jutro.

Comments