5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Sedam razloga da naučite da plešete

Sedam razloga da naučite da plešete

1/2

Ako tražite razlog da konačno krenete na časove plesa, poslednja stvar o kojoj bi trebalo da brinete je da nećete biti dovoljno dobri u tome. To nije važno i ne morate uopšte da brinete! Na plesnom podijumu ima mesta za svakoga ko ples nosi u srcu. Čak i najbolji plesači nisu toliko dobri zbog tehnike kojom vladaju, već zbog strasti koju nose u sebi. Postoji mnogo vrsta plesova u kojima biste se mogli oprobati – latino i klasični ili moderni plesovi – odaberite ono što vam najbolje leži, opustite telo i uživajte. Ples je zdrav, ritmičan, zabavan, neodoljiv, zavodljiv… ples je život. Zaplešimo…

Plesanjem ostajete u formi

Ples je sport. Zato je plesanje dobar način za ljude svih životnih doba da ostanu u formi. Kao i bilo koji drugi oblik vežbanja, plesanjem oblikujemo svoje telo, održavamo vitku figuru, povećavamo kondiciju i izdržljivost tela, a sve to u sat-dva dobre muzike i u dobrom društvu. Većina plesova zahteva pokrete u kojima preovladava istezanje, savijanje, pa tako plesači postanu fleksibilniji jednostavno plešući. Ako ne volite teretane i one silne sprave za vežbanje, ne postoji bolji način od ovoga da ostanete fit i u formi.

Ples je zabavan i društven

Plesanje je društvena aktivnost. Istraživanja su pokazala da jaki društveni odnosi i druženja sa prijateljima pozitivno utiču na samopoštovanje i pozitivan pogled na svet. Ples donosi mnogo prilika za upoznavanje novih ljudi. Učlanjenje u neki plesni klub vam može doneti veće samopouzdanje i razvijanje društvenih veština. Fizička aktivnost smanjuje stres i spušta tenzije, ples vam daje opšti osećaj dobrog raspoloženja i širenja pozitivnosti.

Slika 170 Sedam razloga da naučite da plešete

Ples nije nešto o čemu se priča. Ples je da se pleše

Plesanje je dobra aktivnost za parove

Oslobodite se predrasuda i pokažite svom partneru par koraka salse ili bečkog valcera. Možda ćete biti u prilici da nekad negde stupite na plesni podijum, pa učinite to ponosno i bez straha od trapavog saplitanja. Osim što nam može biti hobi, ples je isto tako i novo umeće kojim ćemo ovladati, a to će naša okolina bez sumnje prepoznati i pohvaliti.

Editors choice