Ako tražite razlog da konačno krenete na časove plesa, poslednja stvar o kojoj bi trebalo da brinete je da nećete biti dovoljno dobri u tome. To nije važno i ne morate uopšte da brinete! Na plesnom podijumu ima mesta za svakoga ko ples nosi u srcu. Čak i najbolji plesači nisu toliko dobri zbog tehnike kojom vladaju, već zbog strasti koju nose u sebi. Postoji mnogo vrsta plesova u kojima biste se mogli oprobati – latino i klasični ili moderni plesovi – odaberite ono što vam najbolje leži, opustite telo i uživajte. Ples je zdrav, ritmičan, zabavan, neodoljiv, zavodljiv… ples je život. Zaplešimo…

Plesanjem ostajete u formi

Ples je sport. Zato je plesanje dobar način za ljude svih životnih doba da ostanu u formi. Kao i bilo koji drugi oblik vežbanja, plesanjem oblikujemo svoje telo, održavamo vitku figuru, povećavamo kondiciju i izdržljivost tela, a sve to u sat-dva dobre muzike i u dobrom društvu. Većina plesova zahteva pokrete u kojima preovladava istezanje, savijanje, pa tako plesači postanu fleksibilniji jednostavno plešući. Ako ne volite teretane i one silne sprave za vežbanje, ne postoji bolji način od ovoga da ostanete fit i u formi.

Ples je zabavan i društven

Plesanje je društvena aktivnost. Istraživanja su pokazala da jaki društveni odnosi i druženja sa prijateljima pozitivno utiču na samopoštovanje i pozitivan pogled na svet. Ples donosi mnogo prilika za upoznavanje novih ljudi. Učlanjenje u neki plesni klub vam može doneti veće samopouzdanje i razvijanje društvenih veština. Fizička aktivnost smanjuje stres i spušta tenzije, ples vam daje opšti osećaj dobrog raspoloženja i širenja pozitivnosti.

Slika 170 Sedam razloga da naučite da plešete

Ples nije nešto o čemu se priča. Ples je da se pleše

Plesanje je dobra aktivnost za parove

Oslobodite se predrasuda i pokažite svom partneru par koraka salse ili bečkog valcera. Možda ćete biti u prilici da nekad negde stupite na plesni podijum, pa učinite to ponosno i bez straha od trapavog saplitanja. Osim što nam može biti hobi, ples je isto tako i novo umeće kojim ćemo ovladati, a to će naša okolina bez sumnje prepoznati i pohvaliti.

Comments