Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Sedam razloga da naučite da plešete

Sedam razloga da naučite da plešete

1/2

Ako tražite razlog da konačno krenete na časove plesa, poslednja stvar o kojoj bi trebalo da brinete je da nećete biti dovoljno dobri u tome. To nije važno i ne morate uopšte da brinete! Na plesnom podijumu ima mesta za svakoga ko ples nosi u srcu. Čak i najbolji plesači nisu toliko dobri zbog tehnike kojom vladaju, već zbog strasti koju nose u sebi. Postoji mnogo vrsta plesova u kojima biste se mogli oprobati – latino i klasični ili moderni plesovi – odaberite ono što vam najbolje leži, opustite telo i uživajte. Ples je zdrav, ritmičan, zabavan, neodoljiv, zavodljiv… ples je život. Zaplešimo…

Plesanjem ostajete u formi

Ples je sport. Zato je plesanje dobar način za ljude svih životnih doba da ostanu u formi. Kao i bilo koji drugi oblik vežbanja, plesanjem oblikujemo svoje telo, održavamo vitku figuru, povećavamo kondiciju i izdržljivost tela, a sve to u sat-dva dobre muzike i u dobrom društvu. Većina plesova zahteva pokrete u kojima preovladava istezanje, savijanje, pa tako plesači postanu fleksibilniji jednostavno plešući. Ako ne volite teretane i one silne sprave za vežbanje, ne postoji bolji način od ovoga da ostanete fit i u formi.

Ples je zabavan i društven

Plesanje je društvena aktivnost. Istraživanja su pokazala da jaki društveni odnosi i druženja sa prijateljima pozitivno utiču na samopoštovanje i pozitivan pogled na svet. Ples donosi mnogo prilika za upoznavanje novih ljudi. Učlanjenje u neki plesni klub vam može doneti veće samopouzdanje i razvijanje društvenih veština. Fizička aktivnost smanjuje stres i spušta tenzije, ples vam daje opšti osećaj dobrog raspoloženja i širenja pozitivnosti.

Slika 170 Sedam razloga da naučite da plešete

Ples nije nešto o čemu se priča. Ples je da se pleše

Plesanje je dobra aktivnost za parove

Oslobodite se predrasuda i pokažite svom partneru par koraka salse ili bečkog valcera. Možda ćete biti u prilici da nekad negde stupite na plesni podijum, pa učinite to ponosno i bez straha od trapavog saplitanja. Osim što nam može biti hobi, ples je isto tako i novo umeće kojim ćemo ovladati, a to će naša okolina bez sumnje prepoznati i pohvaliti.

Editors choice