Žene lažu isto kao i muškarci. Iako se razlozi razlikuju, laži su laži. Evo par razloga zašto žene imaju potrebu da lažu.

Da vas testiraju

Slagaće vas da bi vas testirala. Možda će smisliti priču o nekoj prošloj vezi da vidi kako ćete reagovati, da bi u budućnosti znala šta da vam kaže, a šta ne. Možda će vam reći da ide na večeru sa bivšim, samo da bi videla da li ćete biti ljubomorni, ljuti ili pokušati da je zaustavite. Ako reagujete po njenim očekivanjima, neće vam više govoriti takve stvari.

slika135 Sedam razloga zbog kojih žene lažu

Svi stavljamo one koje volimo na probu

Da utiču na vas

Žena laže da bi manipulisala, da bi vam skrenula misli i osećanja onako kako joj odgovara. Lagaće da bi došla do onog šta želi.

Da sakrije prošlost

Žena će vas slagati da bi sakrila svoju prošlost, a za to postoje razlozi: nije ponosna na tu istu prošlost, ili je zabrinuta da ćete je osuđivati.

Da ne brinete

Ako joj se neki kolega na poslu nabacuje, a ona misli da to može da reši sama, neće vam reći – jer ne želi da vi brinete zbog toga. Misli da je sposobna da uradi pravu stvar i nema potrebe da uključuje i vas u to, bar ne trenutno.

slika423 Sedam razloga zbog kojih žene lažu

Ne želi da vas zabrinjava stvarima koje može sama da reši

Da se spase

Možda laže jer vam ne veruje, ili brine ako vam kaže nešto lično – iskoristićete to protiv nje. Ne voli da se oseća nejako pred vama. Možda nije spremna da spusti gard.

Da se zadovolji

Laže vas da bi sebe zadovoljila i isprojektovala sliku sebe koja nije u potpunosti tačna. Moguće je da će preuveličati svoje uspehe i dostignuća. Ova vrsta laži podiže njeno samopouzdanje, a takođe može značiti da je nesigurna.

Da vas zaštiti

Pokušava da zaštiti vaša osećanja laganjem. Na primer, smeta joj vaš zadah, ali neće vam to reći – jer se boji da ćete biti povređeni zbog toga što vam je to rekla.

Većina žena laže. U vezi smo ponekad prisiljeni da lažemo da bismo je očuvali. Na primer, u redu je da žene prećute svoja seksualna iskustva, da ne bi oštetile partnerova osećanja. Dakle, svaka “bela laž” koja čini više dobra nego zla je u redu.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments