Da biste znali koju hranu da jedete da biste oterali od sebe tugu, morate nastaviti da čitate ovaj članak…

Crna čokolada

Sigurno se niste iznenadili što ste pročitali reč čokolada! Crna čokolada pospešuje protok krvi do mozga i doprinosi automatskom poboljšanju koncentracije i raspoloženja. Generalno gledano, čokolada se smatra najvećim afrodizijakom, ali to očito – nije istina. Stoga je uvek dobro imati čokolade pri ruci kada se osećate loše.

slika126 Sedam tipova hrane od koje smo srećniji

Nikuda bez čokolade

Med

Med je veoma zdrav i mnogo bolji od šećera. Ako patite od depresije, onda morate uključiti med u svoju redovnu ishranu. Med, takođe, sprečava moždana zapaljenja. Takođe, sladak ukus meda podići će vam raspoloženje!

slika226 Sedam tipova hrane od koje smo srećniji

Zdrav i ukusan

Jaja

Jaja su izuzetno zdrava i stoga moraju biti uključena u ishranu. Jaja sadrže dovoljnu količinu vitamina B, jod, cink, protein i omega-3 masne kiseline. Ne samo da ćete se osećati dobro nakon konzumacije jaja, nego ćete biti i siti!

slika316 Sedam tipova hrane od koje smo srećniji

Razveseliće vas i zasititi

Jogurt

Ova užina puna kalcijuma sigurno će vam poboljšati raspoloženje! Jogurt sadrži probiotike, prijateljske bakterije koje su poznate po tome što ublažavaju depresiju. Takođe, zdrav je i neće uticati na povećanje vaših dnevnih kalorija. Možete uzeti i voćni jogurt. Dakle, sledeći put kada se osetite loše – znate šta da popijete!

slika416 Sedam tipova hrane od koje smo srećniji

Poslastica umesto sladoleda

Zeleni čaj

Zeleni čaj je veoma zdravo piće i vrlo popularno kod mlađih generacija. Ako ste pod stresom, onda je u vašem ličnom interesu da sebi napravite šolju zelenog čaja. Osim što sadrži L-teanin, koji je inače, antioksidant, od zelenog čaja ćete imati prijatan dah i sprečiće stvaranje karijesa. Ovo znači samo jedno – skuvajte sebi šolju zelenog čaja, poboljšajte raspoloženje i sačuvajte zube!

slika516 Sedam tipova hrane od koje smo srećniji

Dijetetski proizvod za dobro raspoloženje

Kokos

Ovo vam može biti šok, ali ako jedete sirov kokos, bićete divno raspoloženi. Kokos sadrži trigliceride, posebne vrste masti kojima se poboljšava raspoloženje, i generalno, doprinose zdravlju vašeg mozga. Međutim, zapamtite da je mleko kokosa vrlo nezdravo. Najbolje bi bilo da se držite sirovog kokosa.

slika611 Sedam tipova hrane od koje smo srećniji

Najbolji je konzumiran u sirovom obliku

Spanać

Spanać, kao i većina zelenog lisnatog povrća, odličan je za zdravlje. Spanać je pun gvožđa kojim se povećava tonus sreće. Stoga, uživajte u ovom tamnozelenom, lisnatom povrću i obogatite organizam svim neophodnim nutrijentima i doprinesite boljem raspoloženju!

slika710 Sedam tipova hrane od koje smo srećniji

Obavezno konzumirajte spanać

Savetujemo vam da se držite ovih sedam tipova hrane i da im se okrenete svaki put kada se osećate tužno i nezadovoljno. Ne samo da će vam poboljšati raspoloženje, nego ćete biti i zdravi!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments