Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šeika Moza: Ikona stila i prva savremena kraljica Istoka

Šeika Moza: Ikona stila i prva savremena kraljica Istoka

1/3

Kada je reč o zemljama Istoka i uopšte zemljama u kojim živi islamsko stanovništvo, često vladaju brojne predrasude, od kojih je i mnogo onih koje su potkrepljene i sasvim argumentovano. Posebno te predrasude postoje kada se radi o ženama, koje po pravilu ne izlaze iz svojih domova, žive i rade kao domaćice koje treba da vaspitavaju svoju decu, budu uvek u kući, te brinu o porodici, bez ikakvih drugih obaveza. Međutim, jedna žena je uspela da se izdigne iznad svega ovoga, uspela je da promeni ta pravila koja su postojala vekovima, te da je danas poznajemo kao jednu od najuticajnijih žena sveta. Ukoliko je još uvek ne znaš, vreme je da upoznaš šeiku Mozu koja je pokorila sve, od svog supruga do celog sveta.

Najpre, šeika je uspela da kao druga žena da bude ona koja je uvek na prvom mestu, iako se dobro zna da je prva žena glavna. Šeik Hamad, emir Katara, ima čak tri žene (što je u njihovom svetu sasvim normalno i dozvoljeno), ali za razliku od brojnih, samo jedna žena u njegovom životu ima glavno mesto, koje ističe u javnosti, jer je jedina ona uspela da ga obori s nogi i osvoji za ceo život. Žena koja je rodila sedmoro dece, uspela da svog sina postavi za prestolonaslednika, iako pravila nisu tako nalagala, žena koja je uspela da osvoji sasvim jednog vladara, te da sebe predstavi celom svetu, podseća na modernu viziju istorijske priče koja se desila Sulejmanu Veličanstvenom i sultaniji Hurem.

seika Moza 1 Šeika Moza: Ikona stila i prva savremena kraljica Istoka seika Moza 2 Šeika Moza: Ikona stila i prva savremena kraljica Istoka

Najpre, svet je zadivila svojim izgledom, savršenim stajlinzima i intelektom koji je nikada nije izdao. Kao prva dama Katara uvek se pojavljivala uz svog muža, na svim manifestacijama, događajima, pri posetama najrazličitijih zemalja, što je bio jedan od “rušenja” tabua islamskog sveta u kojem žena ne sme sebe toliko da promoviše. Šeika je jedan od najvećih boraca za prava žena, osnivač je kanala za decu, predsednica Arapske demokratske fondacije, aktivan član UNESCO-a, te još mnogo toga što govori samo o njenom obrazovanju i sposobnostima.

seika Moza 3 Šeika Moza: Ikona stila i prva savremena kraljica Istoka seika Moza 4 Šeika Moza: Ikona stila i prva savremena kraljica Istoka seika Moza 5 Šeika Moza: Ikona stila i prva savremena kraljica Istoka

Editors choice