Probudiće vašu svest i naterati vas da ishrani posvetite pažnju

Dakle, svi razgovaramo o tome koju hranu jesti – proteine, ugljene hidrate i masti. Šta od toga jesti više, a šta manje. Ipak, istraživanja su dokazala da jednostavno obraćanje pažnje na to što jedete jeste ključni faktor u gubljenju kilograma i poboljšanju zdravlja. Tada ishrana na koju se fokusirate više neće biti važna, nego će biti važno to što ste svesni šta jedete.

Sve dijete se fokusiraju na kvalitet hrane

Paleo dijeta i dijete sa niskim unosom ugljenih hidrata zahtevaju od vas da jedete više prirodne hrane, životinjske hrane koja je bogata proteinima i mastima.

Veganske dijete i dijete sa visokim unosom ugljenih hidrata zahtevaju da jedete više prorodne, biljne hrane koja je visoka u broju antioksidanata i vlakana.

Da sumiram, bilo koja dijeta da je u pitanju, sve od vas zahtevaju da ne jedete prerađenu i “junk” hranu. Sve dijete se oslanjaju na što manje prerađene hrane, hrane koja je puna hranljivih materija.

Sve dijete nam pomažu da otklonimo nedostatak hranljivih materija iz organizma

Kao što smo već pomenuli, najbolje dijete nas drže podalje od prerađenih namirnica, koje manjkaju u količini hranljivih materija. Dakle, dijeta koja je dobra za organizam je ona koja će broj hranljivih materija u vašem telu povećati (bilo da je to voda, vitamini i minerali, proteini, itd).

One pomažu da kontrolišemo apetit i količinu unosa hrane

Kada smo svesni svoje ishrane i kada biramo hranu koja nas zasićuje, sa velikim brojem hranljivih materija, mi zapravo konzumiramo mnogo manje hrane. Zadovoljniji smo, gubimo višak masti i dobijamo na mišićnoj masi. Nemojte brojati kalorije, već se fokusirajte na kvalitet svoje ishrane i kalorije će se tako same smanjiti.

embedded healthy diet Seksi telo: Koja je to najbolja dijeta?

Sve dijete zahtevaju fizičku aktivnost

Kad ste već započeli dijetu, vrlo je verovatno da ćete početi da razmišljate o fizičkoj aktivnosti. Koju god dijetu da započnete, na kraju će pisati da je važno da šetate, da se penjete uz stepenice, da ne koristite lift, i tome slični saveti. Fizička aktivnost je veoma važna pri gubljenju težine, jer na taj način omogućavate telu da pretvori hranu koju jedete u funkcionalni masu, a ne u dodatne nepotrebne masti.

Kako da se odlučite za dijetu pre leta?

Najbolja dijeta je ona dijeta koja tebi i tvom telu odgovara. Bilo da je to proteinska ili vegetarijanska dijeta, važna je “preciznost ishrane”. Oslušnite svoje telo i dobro razmislite šta dijetom želite da postignete. Razmislite o vašem načinu života i o tome šta vam je važno. Tek onda se odlučite  za način ishrane koji vama odgovara. I dobro zapamtite: budite sigurni u svojoj koži, jer ćete bez obzira na svoju veličinu, jedino tako dobro izgledati.

Nina Kerkez

Comments