Godina 2019. bila je u znaku otkrivanja naših pravih lica. Razmisli: prošla godina je donela toliko priznanja o tome ko smo u stvari, više nego ikada pre otkriveni su identiteti za koje nismo ni znali da su se tako dugo skrivali i zaista se ne sećam da smo ranije imali toliko oslobađanja, priznavanja i prihvatanja. Da li to znači da smo najzad bezuslovno zavoleli sebe ili smo makar rešili da nam to bude cilj, da krenemo tim putem otkrivanja, prihvatanja, praštanja i slavljenja svoje ličnosti?

Borba otkrivanja se istovremeno vodila na više frontova – mentalno zdravlje je postalo tema o kojoj se sve više priča i to kroz lična iskustva, fizički izgled je na društvenim mrežama počeo da se prikazuje baš onakvim kakav jeste, bez filtera i kamuflaža, a u beauty sferi žene su doživele svojevrsno oslobađanje – oslobađanje od stega, od očekivanja, od podrazumevanja. Svi smo kolektivno došli do zasićenja od nametnutog, svi smo kolektivno shvatili da smo zaista OK takvi kakvi smo i to je zapravo najvažnija stvar koju smo u prethodnoj godini uradili.

self love Self love: Trend koji smo započeli u 2019. i koji moramo da nastavimo i u 2020.

Vratiću se na beauty sferu. Oslobađanje ovde znači da smo počele da bez skrivanja izlazimo iz kuće bez šminke. Da bez skrivanja iza gomile proizvoda slobodno pokazujemo da imamo podočnjake, bubuljice ili ožiljke od istih, da smo blede i neispavane. I to je sasvim OK. OK je i ako samo ne podnosiš ništa što nije proizvod za negu na svom licu, bez nekih posebnih uverenja za koja se žučno zalažeš. OK je i da obožavaš da se šminkaš i to ne zato što nešto želiš da sakriješ već baš suprotno. OK je baš sve što ti želiš i za šta osećaš da si to zaista ti. 

Ipak, ono što nije OK je da ne brineš o sebi. Da se ne neguješ, kako spolja, tako i iznutra. Nega treba da bude na prvom mestu jer je nega ništa drugo do odgovornost prema sebi. I baš zato to treba da bude tvoj glavni cilj u 2020.

Nekako, kad god razmišljam o toj sveobuhvatnoj nezi, na pamet mi padaju žene sa istoka – ne samo da su poznate po svom zen načinu života koji je gotovo neshvatljiv ali isto tako neodoljiv i primamljiv nama sa zapada, već su i sinonim za prelepu, negovanu kožu koja je ideal apsolutno svake žene na planeti! Možda misliš da je ovo samo stereotip, ali drugarica koja se nedavno vratila iz Koreje mi je ovo i potvrdila – tamo se žene zaista bave sobom i sopstvenom negom, a omiljeni (beauty) ritual su im maske za lice. Primetila je da se u svakom kozmetičkom shopu mogu pronaći Mediheal maske koje su tamo ubedljivo najpopularnije, što me je navelo da istražim o čemu se tu radi.  

Kako sam otkrila, Mediheal je vodeći brend i ekspert za maske za lice – ima ih preko 200 vrsta i kreirane su tako da odgovaraju različitim tipovima kože i da rešavaju različite beauty izazove. Njihova vizija je da pruže profesionalnu estetsku negu kod kuće, a osim u Koreji, Kini i Japanu, mogu se pronaći i u oko 30 drugih zemalja na svetu. 

Znajući moju opsesiju maskama za lice, drugarica mi je poklonila nekoliko i… Mislim da ću nastaviti da ih koristim! (P.S. I sama ih možeš nabaviti u Korejskom kutku.) 

Prva prednost – u pitanju su maske za lice u maramici, što znači da nema nereda i prljanja što je meni kao jednoj zapravo lenjoj osobi prosto savršeno!

Druga prednost – maske za lice su izuzetno bogato natopljene serumom, a same maramice su tako tanke i lagane da ih nećeš ni osećati na licu. Maske pružaju prijatan osećaj hlađenja i svežine što kao da ti garantuje osvežen i blistav ten! Svaka od maski koje sam isprobala daje instant, ali rezultat koji traje, a koji se ogleda u nežnoj, mekoj koži koja izgleda zdravo, odmorno i negovano.

Mediheal Vita Lightbeam Essential maska je prva koju sam isprobala budući da čisti kožu i čini ten besprekornim, a ja sam bila u “onim danima”. S obzirom na to da svi znamo kakva nam je koža u tom periodu, uverila sam se u to da zaista deluje! Vitamin C kojim je ova maska bogata čisti kožu, smanjuje vidljivost nesavršenosti na koži i čini ten svetlijim i čistijim. Maske za lice uvek nanosim pre spavanja, a efekat koji vidim ujutru je odličan!

Mediheal H.D.P Pore-Stamping crna maska mi je takođe pomogla u ovom “kritičnom” periodu. Minerali zlatnog uglja iz Japana kontrolišu lučenje sebuma i sužavaju pore, čisteći kožu i čineći da mitiseri budu manje vidljivi. Lično, mitisere zaista ne volim i kada su izraženi, to je znak da sam potpuno skrenula kada je reč o nezi! Maska daje instant blistavost i savršena je za masnu kožu budući da je čisti i osvežava.

Mediheal Teatree Care Solution Essential maska me je oduševila svojim mirisom! I ne samo to. Budući da mi lice uvek “bukne” nakon korišćenja šminke, ova maska mi je umirila kožu i smanjila iritaciju. Obogaćena uljem čajnog drveta i kamilicom, sprečava prekomerno mašćenje kože i širenje pora, što se pokazalo kao odlična kombinacija za moju normalnu ka masnoj i osetljivoj koži.

Maske za lice uvek koristim uveče, pre spavanja, na kraju napornog dana kada mi je potrebno da promislim o svemu, da se opustim i isključim ili kada mi je potrebno da osvežim lice nakon celodnevnog nošenja pudera koji moja koža očigledno loše podnosi. I kao što sam već rekla, uloga maske za lice je u mom slučaju simbolična i zaista verujem da rešava sve. A možda je samo do tog “turn off” momenta…

Bilo kako bilo, pronađi ritual koji će biti tvoj beg, koji će predstavljati “minute za tebe”. Neguj se, voli i uživaj u sebi! To ti želim u ovoj 2020.

Naslovna fotografija: unsplash.com

Ivana

Comments