Dobro je poznata činjenica da su neke od najboljih TV emisija inspirisane knjigama. Nikada ne bismo dobili šest sezona drame i laži, jedne od najdražih tinejdžerskih serija Gossip Girl, bez istoimene knjige koju je napisala Cecily von Ziegesar.

Ono što je sigurno jeste da serije ponovo stvaraju publiku koja će da čita knjige iz kojih su nastale. Vredi pročitati knjigu, ali vredi i pogledati film i seriju, koji su u većini jednako dobri kao i knjige po kojima su nastali. Hajde da vidimo koje su serije nastale upravo na ovaj način!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gossip Girl (@gossipgirll)

Carstvo poroka (Boardwalk Empire)

HBO je sigurno imao puno poverenje u ovu organizaciju jer su uložili skoro 20 miliona dolara i to samo za prvu epizodu! Ova serija je inspirisana knjigom koju je napisao Nelson Johnson, a gledaoci su pomno pratili avanture korumpiranog političara iz ere prohibicije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Boardwalk Empire Fanpage (@boardwalkempirefanpage)

Pozovite babicu (Call the Midwife)

Ovo je BBC serija kreatorke Heidi Thomas, inspirisana memoarima Jennifer Worth, babice koja je zapisivala svoja iskustva u radu sa zajednicom Svetog Jovana u istočnom Londonu. Worth je preminula godinu dana pre premijere, a prva epizoda je bila posvećena upravo njoj.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Call the Midwife (@callthemidwife.official)

Pročitajte i ovo: Ovo je 7 najboljih istorijskih serija (prema IMDb-u)

Dekster (Dexter)

Emitovana je u vreme kad su gledaoci bili opsednuti antiherojima. Bila je toliko popularna da je snimljeno čak 8 sezona, nakon čega je dobila nastavak u trajanju od 10 epizoda. Ono što možda ne znate je da se lik ubice Michaela Halla prvi put pojavio u romanu pod naslovom Darkly Dreaming Dexter. Autor Jeff Linsday je na kraju objavio 8 romana o Deksterovom univerzumu, dok se radnja same serije udaljila od knjige u poslednjim sezonama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dexter TV Series (@dextertvseries)

Firefly Lane

Katherine Heigl i Sarah Chalke postigle su veliki uspeh sa relativno novom serijom Firefly Lane, koja prati najbolje prijateljice od njihovog detinjstva 1970-ih pa sve do odraslog doba. Više od 40 miliona gledalaca je pronašlo utehu u ovoj seriji, a mnogi ne znaju da je zasnovana na istoimenom romanu Kristin Hannah.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@firefly_lane_official је поделио/ла објаву

Gentleman Jack

Ovo je serija koja je adaptirana iz dnevničkih zapisa prikupljenih iz izveštaja Anne Lister, bogate zamljoposednice. U svojim beleškama piše o svakodnevnom životu, ali i o raznim aferama koje je imala sa drugim ženama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Suranne Jones Source (@gentlemanjackpack)

Majstori seksa (Masters of Sex)

Ova drama prati život dvoje ljudi koji istražuju ljudsku seksualnost ranih pedesetih i šezdesetih godina. Serija koja je pružila mnogo sočnih detalja inspirisana je biografijom Thomasa Maiera.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ineffable Kink (@ineffablekink)

Ubiti Iv (Killing Eve)

Zasnovana po romanu Luka Jenningsa, Eve je dokona radnica bezbednosne službe, veoma britkog uma, koju kancelarijski posao ne ispunjava i ne ostvaruje njene snove o špijuniranju. Vilanel je elegantna žena talentovana za ubijanje, koja koristi prednosti svog nasilnog posla. Dve izuzetno inteligentne žene, podjednako opsednute jedna drugom, sukobljavaju se u epskoj igri mačke i miša. Serija je opisana kao kombinacija surovih podvala sa britkim humorom, originalnošću i napetom akcijom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Killing Eve (@killingeve)

Pročitajte i ovo: Kako će ženski vestern likovi inspirisati vašu jesenju garderobu

Naslovna fotografija: instagram.com/killingeve

Dragana Stojanović 

Comments