Svako ima svoje razloge da se raduje zimi. Jedni zbog snijega, drugi zbog praznične atmosfere, treći jer dolazi kraj napornoj godini, a modni zaljubljenici zbog nošenja ultramodernih i toplih džempera.

Da se podsjetimo zašto je džemper od kašmira neizostavan odjevni predmet u svakom ormaru. Zbog udobnosti i mekoće tkanine, ove džempere je veoma prijatno nositi u hladnijim mjesecima. U njima nema zime, vaše je samo da pazite kako ćete da ga kombinujete. Bićete obučeni u skladu sa godišnjim dobom, što je veoma bitno jer želite da ostavite utisak osobe koja brine o svom izgledu i poznaje modna pravila.

Jedan od razloga zbog kojih je džemper stekao ogromnu popularnost tokom dvadesetog vijeka je njegova prilagodljivost. Možete ga nositi samog, slojevito, sa kaišem, uz farmerice, uz helanke, u retro ili u modernoj kombinaciji. Imate neograničene mogućnosti, stoga izaberite kombinaciju koja najviše odgovara vašem stilu.

Vuneni džemper sa V izrezom

Moderan koliko i tradicionalan, džemper sa V izrezom je bezvremenski i nepogriješivo šik. Njegov kroj čini tijelo vizuelno užim, a vrat dužim. Ovo je komad koji će postati trenutni klasik u vašem ormaru – kupićete ga jednom, a nositi zauvijek.

Slika 182 Šest džempera koje ćete obožavati ove zime

Izrez koji laska vašem vratu i ističe ženstvenost

Kardigan

Ako volite da eksperimentišete sa stilom oblačenja, vjerovatno vam na ofingeru visi jedan ljupki kardigan. Ukoliko ga nemate, krajnje je vrijeme da ga uvrstite u svoje kombinacije sa dječačkim pantalonama ili zavodljivim haljinama. Ovakav džemper je neizostavan u retro kombinacijama ili kada u outfit ravnog kroja dodajete malo ženstvenosti. Obucite ga preko tankog topa uz tamni džins za moderan i opušten izgled na nedeljnoj kafi sa drugaricama.

slika 228 Šest džempera koje ćete obožavati ove zime

Od romantičnih do zimskih šara... teško je odabrati

slika 322 Šest džempera koje ćete obožavati ove zime

Pomalo grandž, a ipak tako ženstven

Štrikani džemper

Kada kažemo zima, mislimo topli, štrikani dzemper! Ovoga puta zaboravite nepisano pravilo da zimi nosimo tamnije boje, a vesele odlažemo zajedno sa ljetnom garederobom. Kupite neon štrikani džemper i napravite kontrast kombinujući ga sa neutralnom kožnom suknjom i zanimljivim cipelama. Takođe, možete osmisliti svoj model i obratiti se baki za pomoć.

Slika 438 Šest džempera koje ćete obožavati ove zime

Budite upadljivi

slika 521 Šest džempera koje ćete obožavati ove zime

Mnoge zvijezde su već prihvatile ovaj trend

Okrugli izrez

Jednobojni, sa okruglim izrezom. Onaj koji ćete obući kada nemate ništa drugo, na njega dodati maramu, nakit, neki sloj ispod ili preko. Onaj u kome ćete na kraju izgledati bolje nego u reprezentativnoj kombinaciji. I poželjećete da kupite još nekoliko takvih.

slika 613 Šest džempera koje ćete obožavati ove zime

Evergreen vašeg ormara

slika77 Šest džempera koje ćete obožavati ove zime

Kombinujte džemper okruglog izreza sa masivnom ogrlicom

Providni džemper od kašmira

Tvrdimo da uvijek možete biti seksepilni! Tanki vuneni džemperi daju iluziju otkrivene kože što je nevjerovatno seksi, naročito u opuštenim, dnevnim varijantama. Ispod ovakvog džempera morate nositi majicu, a mi vam preporučujemo da bude u istoj boji. Ako volite jarke boje, uradite zimski color blocking.

slika 810 Šest džempera koje ćete obožavati ove zime

Meko, mekše, najmekše. Jednostavno volimo kašmir

XXL džemper

Kombinacija mekog kašmira i širokog kroja govori: Udobnost, a mi dodajemo: Moderno! Znamo da je ključ u ravnoteži pa ga kombinujemo uz uski džins i vrtoglave potpetice.

slika 910 Šest džempera koje ćete obožavati ove zime

Veliki džemperi su novi sinonim za ženstvenost

slika102 Šest džempera koje ćete obožavati ove zime

Ah, taj vintidž! Savjet plus: Zavirite u mamin ormar!

slika 1110 Šest džempera koje ćete obožavati ove zime

XXL džemper u classy varijanti


Kristina Pantelić je studentkinja novinarstva koja vjeruje u moć univerzuma i misli. Uživa u slatkišima, čaju, čitanju blogova i nikako joj ne ide pisanje o sebi u trećem licu.

Comments