Torbe su verovatno omiljeni ženski aksesoar, koji dopunjava svaku odevnu kombinaciju i daje svoj lični pečat, ali i neophodnost, jer u njoj nosimo sve ono što nam je potrebno da preživimo jedan užurban dan. Često su naša ljubav, ali i opsesija i nikada nam samo jedna nije dosta. Budimo iskrene prema sebi: koliko tačno torbi posedujemo? Verujem da svaka pripadnica lepšeg pola ima više torbi i da polako stremi ka manjoj ili većoj kolekciji, jer ko će im odoleti? Kao ni mi, tako im ne mogu odoleti ni kreatori kreirajući za svaku kolekciju odgovarajuće torbe, menjajući im veličine, materijale i dezene. Često mogu biti i sinonim stila. Omiljene torbe, kao i one najpraktičnije najčešće smeštamo negde gde će nam uvek biti lako dostupne, dok ostale brižljivo čuvamo u ormaru ili garderoberu. Sve su torbe neodoljive, ali pokušajmo da ih grupišemo u šest tipova koje bi svaka žena trebalo da poseduje a koje bi zadovoljile sve naše potrebe i prohteve.

Torba preko ramena – ovo je torba koju morate imati. Nije velika i glomazna, a nosi se preko ramena i veoma  je udobna za nošenje, a u nju staju sve vaše neophodne sitnice poput novčanika, dokumenata, ključeva, a ne možete da preterate sa njenim pretrpavanjem zbog njene veličine, i ono što je veliki plus – vaše ruke su slobodne, tako da možete obavljati poslove po gradu neometano.

torba preko ramena slika 1 Šest modela torbi koje svaka žena treba da poseduje

Torba koju morate imati, veoma je praktična jer ostavlja vaše ruke slobodnim

top shop cross body Šest modela torbi koje svaka žena treba da poseduje

Top Shop nudi zanimljiv model torbe preko ramena u više dimenzija

Weekender – To je veća torba koju možete nositi na ramenu ili preko ramena, a često ima i promenljivu veličinu, pa u slučaju krajnje nužde može da se poveća i može da vam posluži ne samo za kratka vikend putovanja već i za svakodnevne obaveze kada sa sobom nosite veliki broj stvari poput laptop računara, ili tableta, lagani džemper ili namirnice uz ostale stvari koje inače nosite sa sobom svakoga dana.

weekender bag 1 Šest modela torbi koje svaka žena treba da poseduje

Torba čije su prednosti to što može da menja svoju veličinu u slučaju nužde

top Shop Tartan Military weekender Bag Šest modela torbi koje svaka žena treba da poseduje

Top Shop Weekender Military Bag

Tote Bag – Ovo je torba koju treba da nosite sa sobom na posao. Ako sa sobom treba da svakodnevno nosite laptop ili tablet računar, razne papire i datoteke, odaberite veći model. Ove tobre treba da imaju čvrstu strukturu koja se ne menja i birajte klasične boje sa kojima nikada ne možete pogrešiti, a lako ćete ih uklopiti u vaš stil i izgled.

Bottica Structured tote Šest modela torbi koje svaka žena treba da poseduje

Idealan model torbe za posao, zbog svoje čvrste strukture

givenchy medium antigona structured tote Šest modela torbi koje svaka žena treba da poseduje

Model Givenchy Antigona

Day Clutch – Ovo je mala ručna torba ili neki geometrijski oblik koji nosimo ispod ruke ili u ruci. Dnevne varijante su nešto većeg oblika od noćnih i svečanijih izdanja, a pogodne su ako sa sobom nosite malo stvari ili se ne zadržavate po gradu dugo. Jednostavna mala torba koja je lep modni dodatak u vašoj ruci, a imate neophodne sitnice sa sobom.

katrin Hobo day clutch Šest modela torbi koje svaka žena treba da poseduje

Mala ručna torba koja će nam lepo poslužiti za dnevne obaveze ako ne nosimo puno stvari sa sobom, a uz to je i odličan modni dodatak

Saint Loren Cassandre day clutch Šest modela torbi koje svaka žena treba da poseduje

Saint Lauren model Cassandre

Evening Clutch – Večernja torba je obično mala i svečana i u njoj će se naći vaš omiljeni ruž ili sjaj za usta, novac i mobilni telefon. Jedna od omiljenih ženskih kategorija samo zato što su lepe i upečatljive, a dizajneri se trude da osmisle što maštovitije modele. Realno, potrebna su vam samo dva primerka u neutralnijim tonovima.

Charlotte Olympia Pandora Squared Perspex  evening clutch Šest modela torbi koje svaka žena treba da poseduje

Savršen model za veče i svečane prilike

textile federation evening clutch Šest modela torbi koje svaka žena treba da poseduje

Model brenda Textile Federation

Provokativna torba – Ovakva torba potrebna vam je samo za zabavu ili da biste ispunile svoju fantaziju. Može biti bilo kojeg oblika ili strukture dok god se vama dopada i iskače iz onoga što uobičajeno birate i nosite. Najzabavnije su verovatno one koje spadaju u večernja izdanja. A vi dopustite sebi jedan mali “greh“ i odaberite neku koja baš odskače.

Nasty Gal Chroma Cube Box zabavna torba Šest modela torbi koje svaka žena treba da poseduje

Torba koja odskače od vašeg uobičajenog stila a niste mogli da joj odolite

River island zabavna torba Šest modela torbi koje svaka žena treba da poseduje

Upečatljiv model brenda River Island

Izvor fotografija: thefashionspot.com


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga “Street Colors and Fashion”.

 

 

Comments