Jedno od najlepših stvari u životu jeste onaj odabrani, manji ili veći krug dragih ljudi koje nazivamo najboljim prijateljima. Ništa ne može zameniti onaj osećaj sigurnosti, ispunjenosti i ljubavi koju nam oni bezuslovno pružaju. Svaki trenutak lepši je kada ga podelimo sa nekim i zato je važno stalno i iskreno ulagati u prijateljstvo. Bez obzira kom tipu pripada, svaki prijatelj je dragocen i vredan.

Možda o ovome niste ranije razmišljali, ali evo prilike da razmislite kom tipu prijatelja pripadate vi, ali i sa kakvim tipovima se družite.

Onaj koji ume da sluša

Zaista je lepo kada imate ovakvu osobu pored sebe. Osobu koja će vas uvek saslušati, bez prekidanja i osuđivanja, i koja će vam, kad zatražite, dati dobar savet. Obično ovi prijatelji umeju i da čuvaju tajne, pa je dobro imati ih u svojoj blizini.

Surovo iskrena “kučka”

Tip prijatelja koji će vam uvek reći ono što misli, bez ustručavanja, svidelo se to vama ili ne. Surovo iskrena prijateljica, ali ne zla. Ona je ta koja će vam reći da vas je dečko prevario ili flertovao sa drugom devojkom, da nikada, ali nikada više ne nosite te cipele sa tom haljinom i da vam te pantalone povećavaju zadnjicu. Ali će vam takođe pozajmiti odgovarajuće cipele, i uvek će biti tu kao rame za plakanje.

“Fashion” manijak

Da se izrazimo rečima modnih kritičara, ovaj tip prijatelja je must have. Ne možemo svi priuštiti sebi Manolo Blanhik cipele, ali ovakve prijatelje definitivno moramo imati. Prati modne trendove, ima ukusa i stila, savršeno je društvo za celodnevni šoping, a pored toga, njen garderober je poput ormana Keri Bredšo (Carrie Bradshaw). Uvek će se tu naći ponešto i za vas.

Slika 168 Šest tipova prijatelja koje svako od nas treba da ima

Bez obzira kom tipu pripada, svaki prijatelj je dragocen i vredan

Prijatelj-sportista

Kada shvatite da su oni čokoladni kolači kojima niste mogli da odolite bili previše, prijatelj-sportista priskače u pomoć. Oni znaju sve fitnes klubove i teretane u gradu, poznaju sve trenere i sportiste, pobornici su zdravog života i znaju sve o zdravoj ishrani, dijetama i vežbama za zatezanje tela. Odlično izgledaju, uvek su nasmejani i imaju taj takmičarski duh u sebi. Dobro su društvo ako krenete na trčanje, plivanje ili druge aktivnosti.

Prijateljica-diva

Svakom treba malo drame u životu, a za to će se pobrinuti, bolje nego bilo ko drugi, baš ona, drugarica-diva. Ali njena drama uvek je vrckava i simpatična, tako da joj se ništa ne može zameriti. Ona to može, jer ona je kraljica drame!

Brižna “mama”

Sigurni smo da možete prepoznati ovaj tip među svojim prijateljima. Ona je ta koja će vam spremati tople napitke kada ste prehlađeni, opominjaće vas da jedete više voća i povrća i da se obučete toplo kad izađete na sneg. Dakle, sve ono što bi vam i vaša mama govorila. Požrtvovana je i puna ljubavi za sve ljude oko sebe, i možete joj reći čak i ono što ne biste želeli da vaša mama zna.

Da li pored ovih postoje još neki tipovi koje biste dodali? Sigurno ste već prepoznali svoje prijatelje i pripisali im neke od ovih osobina. Bilo je zabavno, zar ne?

Izvori fotografija: weheartit.com, fanpop.com


Katarina Stamenković je studentkinja književnosti i zaljubljenik u moderne plesove. Ne može da zamisli dan bez dobre jutarnje kafe i svojih prijatelja. Inspiriše je miris letnje kiše na ulicama njenog grada.

Comments