#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Šta ti je potrebno za pogled koji zavodi i obara s nogu?

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Vreme je da isprobaš “Fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

“Šesta stanica Vizantije”

“Šesta stanica Vizantije”

Mlada dizajnerka Lada Dragović održaće, trećeg maja, u cafe baru “El Campo” reviju kojom će predstaviti novu kolekciju “Šesta stanica Vizantije”, inspirisanu vizantijskom umetnošću u šestom veku.

Inspirisana “zlatnim dobom” ove umetnosti, kad je arhitektura opisivana kao primena geometrije na čvrstu podlogu Lada Dragović se odlučila za koncept obnavljanja umetnosti, iznova pretačući stare vrednosti u modernu sadašnjicu. Vraća se “vintage” vremenu koje nije poznavalo površnost, već mnogo temeljniji i kompleksniji rad.

Svi modeli su izrađeni od isključivo prirodnih materija: pamuka, viskoze i velura sa širokom paletom boja od kraljevsko plave, preko bež i ciklama do boje kajsije i zlata. Detalji, prema kojima je ova kreatorka inače poznata, a sa kojima se ovoga puta “igrala” ručno ukrašavajući haljine, daju neophodnu dozu savremenog dok klasični krojevi vraćaju u prošlost – na “šestu stanicu Vizantije”.

Rajfovi su ukrašeni šrafovima i predstavljaju stilizovane krune, a okovratnici i ornamenti su jednaki, tačnije obe strane su savršeno proporcionalne. Nizovi perlica na haljinama i sakoima podsećaju na vizantijske mozaike, ostavljajući notu elegancije i neprolaznog šika. Devojke za koje dizajnerka kreira su samouverene, otmene, klasične. One u sebi imaju moć i delić savremenosti ali se uvek vraćaju klasici i onom neprolaznom.

IMG 20120427 183030 Šesta stanica Vizantije

"Sitnice čine savršentvo, ali savršentvo nije sitnica", konstatovao je večni Mikelanđelo

Lada Dragović u svojim kreacijama teži onoj izvanrednosti tako važnoj u Vizantiji pa se zato kroz čitavu kolekciju provlači egzotična raznovrsnost. S obzirom da su Vizantinci sebe smatrali Rimljanima a da su pričali grčkim jezikom, iz Grčke je preuzeta forma haljina, odnosno lagani pad materijala kako bi devojke koje ih nose izgledale kao boginje.

Editors choice