Imam želju da ovaj tekst počnem statistikama, ali ostaviću ih za kasnije. Počeću tako što ću vas pitati – šta za vas znači predigra? Jer, u predigri treba da uživamo isto koliko u seksu. Čak mi je predigra nekada i zabavnija, ali to valjda zavisi od toga šta ko smatra predigrom. Mislim da mnogi predigru smatraju momentom ljubljenja i dodirivanja preko odeće i da se razvijanje situacije razvija samo u seks.

Ali, predigra je mnogo više od ljubljenja i dodirivanja. Za žene je predigra, zapravo, jednako bitan deo, jer će im posle biti lakše da dožive orgazam. Biće dovoljno uzbuđene i opuštene, izaći će iz svojih misli i moći će efikasnije da dožive orgazam.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Human Lovers (@humanlovers)

Sad je vreme da govorimo o brojkama. Studija iz 2017. godine pokazuje da žene češće doživljavaju orgazam ako pre seksa provedu više od 10 minuta u predigri. Predigra može da uključuje razne stvari, od strastvenog ljubljenja do oralnog seksa, ali je bitno da se ne preskače.

Za žene je mnogo bitnije kako će ući u seksualni odnos. Da li su dovoljno uzbuđene i da li su uživale u momentima koje su pre toga provele sa osobom sa kojom se viđaju. Sve je, zapravo, do vas. Sa partnerom treba da porazgovarate o tome šta vas potencijalno može uzbuditi i šta biste voleli da osećate i radite, jer tako niko iz tog odnosa neće izaći nezadovoljan, pa kompletno iskustvo može biti još lepše.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Man_influence (@man_influence._)

Predigra je sve što će vas dovesti do seksa; svaka igrarija i svaki fizički kontakt između dve osobe koji će dovesti do seksa. Predigra je sve što vas može uzbuditi, a na vama je da ispitate šta to sve može biti. Sledi nekoliko predloga koje možete da isprobate i koji će vas dovesti do orgazmičnijeg seksa – samo posvetite dovoljno vremena sebi i svom partneru i uživajte u predigri isto kako biste uživali u seksu.

Poljupci

Da, logično je da ćete se ljubiti, ali nisam sigurna da mi koji volimo da se ljubimo, shvatamo koliko poljupci utiču na nas i naše emocije. Svi znamo onaj osećaj u stomaku kada nas poljubi neko po prvi put ili kada se ludo zaljubimo, pa nam svaki sledeći poljubac s njima bude jednako eksplozivan. Ljubite se, ljubite se dugo i strastveno i ljubite se svuda. Poljupci će vas opustiti i ispuniti neizdrživim osećajem poleta.

Razgovarajte

Recite jedno drugom šta je to što biste voleli da radite i da osetite. Nagovestite partneru šta sledeće da radi jer i sama verbalizacija stvari može mnogo da doprinese uzbuđenju. Kada kažete šta želite, onda ćete išćekivati da se to desi, tenzija će se dizati i, kada se napokon dogodi, imaćete onaj – yes! osećaj. Isto tako nemojte da se suzdržavate da ispuštate zvuke zadovoljstva, jer će to vašem partneru poručiti da zna da li radi dobru stvar.

Budite slobodni

Budite slobodni da sugerišete šta želite i budite slobodni da želite sve što vas uzbuđuje. Ako su to dodiri – tražite dodire, ako su to poljupci – tražite poljupce. Volite da vas neko pljesne po zadnjici – go for it! Oboje ste tu da biste uživali u seksu, a ako postoji bilo kakvo ustručavanje – do uživanja neće ni doći.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Man_influence (@man_influence._)

Oralni seks

Sad već moramo da pređemo na ozbiljnije stvari. Oralni seks je možda najbolja vrsta predigre, jer, da – oralni seks je predigra. Stalno se poteže pitanje da li žene uživaju u oralnom seksu i da li muškarci znaju da nas oralno zadovolje, ali baš kao i sve u životu – i to se uči. Ako vaš partner do sada nije ponudio da vam pruži oralni seks, a znate da vas to uzbuđuje i da u tome uživate, onda bi trebalo da ga upitate.

Postoji mogućnost da do sada nije bio sa partnerkama sa kojima se osećao dovoljno slobodno da ponudi oralni seks ili nije znao šta da radi čak i kada bi ga ponudio, što je skroz u redu. Ponudite mu razumevanje i rešenja kako da vas zadovolji. Naravno, obrnuta situacija je ista. Oralni seks može da dovede do orgazma, naravno, ili vas može uzbuditi toliko da, kada dođe do penetracije penisa u vaginu, osećanja budu udvostručena i orgazmi budu zagarantovani.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Human Lovers (@humanlovers)

Stimulacija prstima

U srpskom jeziku ne postoji adekvatan prevod, tako da ćemo stimulaciju prstima zvati fingering. Fingering je jedna od najlepših stvari koje možete da učinite za partnerku. Tako ćete je najefikasnije uzbuditi, a možda i dovesti do prvog orgazma. Prsti su dovoljni, prstima možete da dotaknete upravo onu tačku koju treba da dotaknete: G-tačku. Igrajte se svojim prstima i omogućite vašoj partnerki da seks nakon toga bude eksplozivan.

Masaža

Kao što već znate, na našim telima se nalaze erogene zone, koje možete iskoristiti kako biste dodatno uzbudili svog partnera ili partnerku. Masirajte im leđa, opustite ih, zatim pređite da masirate intimnije delove tela i to radite tako što ćete sa vašim partnerom proveravati da li mu prija i šta želite da mu dodirujete.

Naslovna fotografija: instagram.com/humanlovers

Milica Antić

Comments