U zavisnosti od vremenske zone, sezona Blizanaca počinje od 20. do 22. maja i traja od 20. do 22. juna, što može izazvati zabunu za one koji su rođeni na samoj granici prethodnog ili narednog horoskopskog znaka. Kako god računali, period u kome Blizanci slave rođendane, vreme je razigranosti, pozitivnosti i zabave, koje donosi priliku da izrazite sve što vam je na umu, da putujete, istražujete i tražite odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Planetarni događaji tokom sezone Blizanaca

Vazdušni Blizanci su društveni leptiri koje ne odlikuje stabilnost i ravnoteža Vaga, zato budite pažljivi sa ovom ležernom energijom, koja istovremeno može biti površna.

Energija sezone Blizanaca pojačana je tranzitom Venere kroz znak Blizanaca, kao i pojavom punog Meseca, a oba astrološka događaja počinju istog dana, 23. maja.

Ekspanzivni Jupiter prelazi u znak Blizanaca 25. maja, poboljšavajući komunikaciju i razumevanje sebe i drugih, dok Merkur započinje svoje putovanje u Blizancima 3. juna, pojačavajući verbalno izražavanje i odgovornost.

Mlad Mesec u Blizancima 6. juna pojačava naš osećaj pažnje, a Mars koji ulazi u znak Bika 9. juna, donosi kolebanje i moguće razdore, uz pojačanu senzualnost. Merkur i Venera 17. juna prelaze u znak Raka, izazivajući snažna osećanja i pojačavajući intuiciju.

Pročitajte i ovo: Šta znači retrogradno kretanje Plutona za svaki horoskopski znak

Šta sezona Blizanaca donosi svakom znaku

Ovan

Jurite po ceo dan i angažovani ste baš onako kako volite – puni ste energije, ideja i mentalne jasnoće, upoznajete nove ljude, obilazite nova mesta i stičete lepe uspomene. Potpuno ste u svom elementu, visokog intenziteta – uživajte u svemu (i napravite mnogo fotografija), ali ne prihvatajte dodatne zadatke koji vas mogu opteretiti. Koristite ovo vreme lake i inspirativne energije da oživite svoje ideje i konkretizujete zamisli koje već duže vreme nosite u glavi!

Bik

Ovo je period oslobađanja od prevaziđenih i zastarelih uverenja – vaš znak je poznat po nepokolebljivim stavovima, ali sada ćete moći lakše da prihvatite nove ideje i promenu perspektive. Fokusirajte se na življenje autentičnih vrednosti i sami ćete zapaziti gde treba da napravite pomake, koji će vas osvežiti i inspirisati. Promena mišljenja nipošto ne ukazuje na slabost karaktera – to samo znači da svoju tačku gledišta proširujete i prilagođavate novim informacijama.

Blizanci

Sezona Blizanaca je vreme kad započinjete novi ciklus u svom životu – jedno poglavlje se završilo, proslavite rođendan sa zahvalnošću i radošću i postavite sebi novi cilj, profesionalan, lični, ili orijentisan na odnose. Ovo je vreme da započnete promene i unesete u svoj život novine koje priželjkujete. Šta god započnete u ovom periodu – imaće dugoročan značaj i kvalitet!

Rak

Upotrebite ovo vreme da se manje brinete o drugima i fokusirate na sebe – možete se naći u situaciji da drugima niste toliko potrebni i da osetite ubod samoće, ali to može biti dobro za vas. Ima toliko toga čime treba da se pozabavite na konkretan način i bez mnogo razmišljanja – nedovršen projekat, dugogodišnji prijatelj koji nije baš tako sjajan i čije ponašanje više ne treba da opravdavate, zatrpani uglovi i police u vašem domu koje traže čišćenje i preuređenje. Oslobodite se svega suvišnog (stvari i ljudi) i prigrlite dotok i protok energije lakoće i pokreta!

Lav

Sezona Blizanaca je društveno vreme za sve horoskopske znake, a za vas posebno! Povežite se sa starim prijateljima i inicirajte zajedničke aktivnosti. Avantura može biti vrlo zabavna i uzbudljiva i dublje vas povezati. Takođe, možete upoznati puno novih lica koja nikada nećete zaboraviti. Uživajte i zabavite se, jer ste to višestruko zaslužili!

Devica

Ovo je divan period za umrežavanje i povezivanje sa kolegama i stručnjacima u oblasti kojom se bavite – možete steći dublji uvid u svoj karijerni put i dobiti dobre savete koji će vam pomoći da napredujete i uputiti ka vas poziciji koju želite da osvojite u budućnosti. Ako trenutno osećate pritisak u poslovnom okruženju – to je zato što vas svi posmatraju i procenjuju. Ne gubite samopouzdanje i nastavite da radite svojim tempom.

Vaga

Razmišljanje van okvira je vaša rutina. Usredsredite se na napore koji vam omogućavaju da promenite svoju perspektivu i iskoristite energiju sezone Blizanaca da pokrenete svoju kreativnost i steknete novu filozofiju, koja vam može promeniti život nabolje. Ili jednostavno preskočite taj korak i upustite se u akciju, a kockice ćete složiti naknadno. Ovog meseca, sve je avantura i sve radi za vas!

Škorpija

Sezona Blizanaca vas pokreće da zaronite duboko u sebe – i dok drugi upoznaju nove ljude i nova mesta, vi upoznajete sebe. Ovo može biti mirno vreme za vas, tokom kog ćete se vratiti daleko unazad, izvlačeći uspomene i sećanja iz detinjstva. To možda nije baš zabavno, ali je neophodan posao koji vam omogućava da raspakujete svoj emocionalni prtljag, shvatite svoja osećanja i razumete sebe na dubljem nivou.

Strelac

Ni vi, ni Blizanci niste poznati po tome što želite da se skrase sa bilo kim, ali sezona Blizanaca olakšava posvećenost. U ovom periodu potreba za bliskošću i intimnošću može biti jaka i rezultirati stabilizovanjem i osnaživanjem sve svih prijateljskih veza i romantičnog odnosa. Možete steći i nove prijatelje, ili započeti stabilno poslovno partnerstvo ili se emocioalno obavezati – i otkriti da to nije kraj zabave.

Jarac

Sezona Blizanaca može biti pomalo iscrpljujuća za vas – stvarno ste zauzeti, a ovaj period će vam pokazait koliko ste strogi prema sebi. Mogli biste da rasteretite ili pojednostavite svoj raspored, da usvojite zdravije navike i pronađete načine da budete produktivni bez iscrpljivanja i stroge discipline. Kad pronađete slobodono vreme – idite na masažu ili spa tretman. Zaslužujete odmor i negu!

Vodolija

Sunce u Blizancima aktivira vašu petu kuću, koja upravlja romansom, seksom, kreativnošću i zabavom. Sve je u tome da volite druge i da im dozvolite da oni vole vas, da budete svoji i sijate autentičnim sjajem. Iskrenost je ključ za samopouzdanje, a to je veoma privlačna osobina. Govorite ono što mislite i osećate i videćete da ste prihvaćeni mnogo više nego što mislite.

Ribe

Sezona Blizanaca osvetljava oblast vašeg doma, porodice i domaćih poslova – možete iskoristiti vibracije Blizanaca da organizujete skupove, pozivate prijatelje i imate opuštajuće i zabavne večeri u sopstvenom domu. Ako želite da se bavite preuređenjem ili da uvedete mala poboljšanja u svom životnom prostoru, sve će proći glatko i dati vam podsticaj da se više udubite u uređenje svog prostora, tako da se u njemu osećate udobno i zaštićeno.

Pročitajte i ovo: Nova ljubav – horoskop predviđa u koga ćete se zaljubiti ove godine

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević

Comments