Iako je crveni karmin klasik svih vremena i nikada neće izaći iz mode, za vreme praznika je idealna prilika da ga gotovo svakodnevno nanosite, a da niko ne pomisli da ste se previše sredili za predstojeće dnevne pobede. Crveni karmin ima tu moć da učini da se svaka žena oseća moćno. Red lips su adekvatne za sva godišnja doba, sve prilike i događaje. Ako se, ipak, u toku godine ne osećate prijatno kada nosite crvenu nijansu ruža – u decembru svaku vašu odevnu kombinaciju komotno možete naglasiti crvenim karminom! Zato ćemo vam pomoći da pronađete svoju omiljenu nijansu kao i makeup kombinaciju uz koju ga možete nositi.

Univerzalna nijansa crvenog karmina

Prava, univerzalna, crvena nijansa karmina je ona koja u svojoj sadržini ima podjednako i plavu i narandžastu boju. Ova nijansa zasigurno ide uz svačiji tip kože bez obzira na podton. Kad god ste u nedoumici koji karmin da uzmete, najpametnije je da potražite upravo ovakav! Ovi karmini su pretežno jači i odvažniji, tako da su savršeni za praznike!

Ako se odlučite baš za ovu nijansu, evo predloga kako da je uklopite sa ostatkom šminke. Čuveni šminker Patrick Ta, koji sarađuje, između ostalog, sa Selenom Gomez, Camilom Cabello i Adrianom Limom, true red nijansu crvenog karmina uklopio je sa dosta nežnijom šminkom. Akcenat je svakako na usnama, te je kapke svoje klijentice Madelaine Petsch našminkao braon nijansama, a rumenilo uklopio sa karminom.

Svetlije boje kože sa neutralnim podtonom

Svetliji tonovi kože mogu imati i neutralni i topao podton. Najbolja nijansa crvenog karmina za vas je sigurno onaj u kojem preovladava narandžasta boja. Ovakvi ruževi super “sarađuju” sa svetlim tonovima kože, a ujedno će je i dodatno osvežiti. Ostatak makeupa uz ovu nijansu karmina trebalo bi da ostane minimalistički, baš kao ovaj koji nosi Lucy Hale.

Comments