Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Na tržištu modnih brendova, pojavio se vesnik nove ere. Naime, tokom ovog meseca Sheep.Inc, adresiran na Novom Zelandu, započeo je svoj život i, može biti, evoluciju u svetu mode po pitanju kavliteta materijala, ali i njegovog uticaja na opstanak naše planete. Duboko, zar ne? I tek što smo pomislili da će nakon zvanične objave Kering grupe, prema kojoj bi svi brendovi pod njenim okriljem, uključujući i Gucci, Saint Laurent i Alexander McQueen, trebalo da pređu na sistem korišćenja materijala koji ne emituju ugljen-dioksid i koji su održivi, to biti najveća novost i pozitivan trend u svetu mode, pojavio se jedan modni brend koji je ovo prevazišao i otišao korak dalje. Radi se zapravo o korišćenju materijala koji su ne samo neutralni po pitanju emitovanja ugljen-dioksida, već imaju dodatnu sposobnost njegove apsorpcije. Iako vam možda ova priča o apsorpciji ugljen-dioksida zvuči ekstremno, trebalo bi da imate u vidu da je u potpunoj ravnoteži sa negativnim posledicama čovekovog delovanja po ovozemaljsku floru i faunu.

Iako su polemike na temu opredeljenja brenda Sheep.Inc već dostigle prevelike razmere, jedno je sigurno, a to je da je on prvi modni brend sa holističkim pristupom procesu proizvodnje svog proizvoda, i ne samo to! Osnivači ovog brenda imaju ideju da o svemu ovome informišu i obrazuju krajnje potrošače, odnosno svoje kupce, i time im probude svest o svetu oko sebe, zatim ponude benefite, ali i podsete na odgovornosti koje idu u paketu sa njima. Sve to rade, a da pritom ne prave ni najmanji kompromis sa kvalitetom.

Inače, od Sheep.Inc moguće je kupiti jedino džempere i to džempere izrađene od stoprocentne merino vune, izuzetnog kvaliteta. Takođe, ovo je brend koji namerava da poverenje svojih potrošača zadobije materijalizacijom principa transparentnosti u proizvodnji. Čelnici Sheep.Inc su ovo postigli ugradnjom čipa u džemper, koji će pri očitavanju mobilnim telefonom biti u mogućnosti da svom vlasniku isporuči sve detaljne informacije o procesu proizvodnje džempera. Pod tim se podrazumeva osvetljenje puta kroz koji sama vuna prolazi, gde će kupac na primer saznati da se ista češlja u Kini, da se ispira u severnoj Italiji itd. Tu su dostupne čak i informacije o ljudima koji vode brigu o ovci od koje je vuna uzeta nakon šišanja. A kad smo kod ovaca, izuzetno je važno uzeti u obzir informaciju da procenat od prodaje džempera odlazi za finansiranje mnogih projekata biorazgradivog karaktera i humanog pristupa, od kojih je jedan i sam način odgoja životinja uopšte, među kojima i ovaca. On u sistemu odgoja ovaca u Sheep.Inc podrazumeva obezbeđivanje istim pet neophodnih sloboda, a to su: pravo na utoljavanje žeđi, pravo na život u skladu sa svojom prirodom, pravo na izbegavanje nelagodnosti, zatim, pravo na život bez bolesti i pravo na život bez stresa. Zvuči veoma dobro, šta više, motiviše nas da se zapitamo na koju od ovih sloboda svako od nas ima pravo, tj. u kojoj meri ostvaruje isto kod kuće, na poslu i u svim drugim ustanovama?

View this post on Instagram

#NewZelandSheep

A post shared by Erika Bañuelos (@erikabanuelosr) on

Editors choice