Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Na tržištu modnih brendova, pojavio se vesnik nove ere. Naime, tokom ovog meseca Sheep.Inc, adresiran na Novom Zelandu, započeo je svoj život i, može biti, evoluciju u svetu mode po pitanju kavliteta materijala, ali i njegovog uticaja na opstanak naše planete. Duboko, zar ne? I tek što smo pomislili da će nakon zvanične objave Kering grupe, prema kojoj bi svi brendovi pod njenim okriljem, uključujući i Gucci, Saint Laurent i Alexander McQueen, trebalo da pređu na sistem korišćenja materijala koji ne emituju ugljen-dioksid i koji su održivi, to biti najveća novost i pozitivan trend u svetu mode, pojavio se jedan modni brend koji je ovo prevazišao i otišao korak dalje. Radi se zapravo o korišćenju materijala koji su ne samo neutralni po pitanju emitovanja ugljen-dioksida, već imaju dodatnu sposobnost njegove apsorpcije. Iako vam možda ova priča o apsorpciji ugljen-dioksida zvuči ekstremno, trebalo bi da imate u vidu da je u potpunoj ravnoteži sa negativnim posledicama čovekovog delovanja po ovozemaljsku floru i faunu.

Iako su polemike na temu opredeljenja brenda Sheep.Inc već dostigle prevelike razmere, jedno je sigurno, a to je da je on prvi modni brend sa holističkim pristupom procesu proizvodnje svog proizvoda, i ne samo to! Osnivači ovog brenda imaju ideju da o svemu ovome informišu i obrazuju krajnje potrošače, odnosno svoje kupce, i time im probude svest o svetu oko sebe, zatim ponude benefite, ali i podsete na odgovornosti koje idu u paketu sa njima. Sve to rade, a da pritom ne prave ni najmanji kompromis sa kvalitetom.

Inače, od Sheep.Inc moguće je kupiti jedino džempere i to džempere izrađene od stoprocentne merino vune, izuzetnog kvaliteta. Takođe, ovo je brend koji namerava da poverenje svojih potrošača zadobije materijalizacijom principa transparentnosti u proizvodnji. Čelnici Sheep.Inc su ovo postigli ugradnjom čipa u džemper, koji će pri očitavanju mobilnim telefonom biti u mogućnosti da svom vlasniku isporuči sve detaljne informacije o procesu proizvodnje džempera. Pod tim se podrazumeva osvetljenje puta kroz koji sama vuna prolazi, gde će kupac na primer saznati da se ista češlja u Kini, da se ispira u severnoj Italiji itd. Tu su dostupne čak i informacije o ljudima koji vode brigu o ovci od koje je vuna uzeta nakon šišanja. A kad smo kod ovaca, izuzetno je važno uzeti u obzir informaciju da procenat od prodaje džempera odlazi za finansiranje mnogih projekata biorazgradivog karaktera i humanog pristupa, od kojih je jedan i sam način odgoja životinja uopšte, među kojima i ovaca. On u sistemu odgoja ovaca u Sheep.Inc podrazumeva obezbeđivanje istim pet neophodnih sloboda, a to su: pravo na utoljavanje žeđi, pravo na život u skladu sa svojom prirodom, pravo na izbegavanje nelagodnosti, zatim, pravo na život bez bolesti i pravo na život bez stresa. Zvuči veoma dobro, šta više, motiviše nas da se zapitamo na koju od ovih sloboda svako od nas ima pravo, tj. u kojoj meri ostvaruje isto kod kuće, na poslu i u svim drugim ustanovama?

View this post on Instagram

#NewZelandSheep

A post shared by Erika Bañuelos (@erikabanuelosr) on

Editors choice