Shift Konferencija objavljuje novu skupinu od pet govornika, te konačno i lokaciju – galerijski prostor koji datira iz 18. stoljeća tik uz zidove palače stare 1,700 godina.

Danas Shift konferencija pokazuje koliko je zapravo jedinstven događaj u ovim krugovima. Centar Splita čini rimska Dioklecijanova palača stara 1,700 godina, a kako bi sudionici što bolje osjetili taj ambijent, odlučeno je da mjesto održavanja konferencije bude što je moguće bliže palači – dobro došli u Galeriju umjetnina Split.

Galerija umjetnina nalazi se tek pedesetak metara od starih zidina slavne palače. Ipak, i ona sama dio je hrvatske povijesti – sagrađena je 1794. kao bolnica, a tek je 1931. godine prenamijenjena u Galeriju.

Uz ovakvo povijesno okruženje zaista možemo reći kako “Shift” posjetitelje vraća u povijest, kako bi prikazao budućnost inoviranja.

Popis govornika postaje sve duži, a ovaj put naglasak je na poduzetničkom kapitalu.

Elefterios Diakomikalis (Eleftherios Diakomichalis) menadžer je u “SoundCloud”-u, najpoznatijoj audio platformi. S diplomama iz statistike s AUEB-a i RSM-a, te UC Davis-a, posljednjih nekoliko godina bavi se povezivanjem analize podataka, društvenog veba i zvuka, a trenutno uživa u glazbenoj revoluciji koju je “SoundCloud” izazvao u Berlinu.

Pjetro Beza (Pietro Bezza) osnivač je i partner u “Connect Ventures”-u, mladom investicijskom fondu iz Londona, fokusiranom na poslove vezane uz internet. Njihove investicije uključuju imena kao što su “Citymapper”, “Nitrogram”, “Yourgrind”, “Urli.st”. Prethodno je osnovao i vodio “Neo Network”, prvi player za digitalnu zabavu, kasnije prodan “Zodiak Mediji”. Također, Pjetro ima više od pet godina iskustva u marketingu i to u “Kraftu” i “BBDO”-u.

Feros Abukadijeh (Feross Aboukhadijeh) je programer, dizajner, nastavnik, inovator, a bavi se i istraživanjem računalne sigurnosti. Specijalizirao se u web programiranju, poglavito višim programskim jezicima i brovserima. Autor je Youtube Instant-a koji je zabilježio 1,000,000 posjetitelja u prvih deset dana od pokretanja, a ponudu za posao uputio mu je sam CEO Youtube-a Čad Harli (Chad Hurley). Feros je fasciniran ljudskim mozgom, psihologijom, online edukacijom, proširenom stvarnošću, a u posljednje vrijeme peer-to-peer tehnologijom i WebRTC-om. Diplomirao je na Stanfordu, a radio je za Quoru, Facebook i Intel, kao i istraživao interakciju računala i ljudi na Stanfordu.

Fadi Bišara (Fadi Bishara) osnivač je “Blackbox”-a, startup akceleratora iz Silikonske doline, a ima viziju pružiti potporu i pomoć u poslovanju poduzetnicima, bez obzira na to gdje se oni nalaze. Fadi je također i partner u “Sinbad Ventures”-u, fondu koji investira u startup-e u ranim fazama razvoja i to iz Arabije. Prije osnivanja “Blackbox”-a, Fadi je bio osnivač i CEO techVenture-a, a uz to je savjetnik i mentor u nizu akceleratora kao što su “SeedCamp”, “HackFwd”, “StartupBootcamp”, “StartupChile”, “Skolkovo Startup Academy” i nizu drugih globalnih inicijativa.

fadi Shift Konferencija: Najava lokacije i treće grupe govornika

Fadi

Vener Zahnt (Werner Zahnt) partner je u “SpeedInvest”-u, fondu koji raspolaže s 10,000,000 dolara namijenjenih startup-ima u ranim fazama. Verner je fokusiran na due diligence vezan uz startup-e, te finansijski menadžment i menadžment proizvoda, a ima vrijedno znanje i iskustvo u inženjerstvu i menadžmentu, kao i u području finansija.

Shift konferencija održat će se 23. i 24. svibnja u Splitu.

Comments