Da li ste nekada osetile oslobađajući osećaj šišanja kose na kratko? Ukoliko niste, preporučujemo vam da barem jednom u životu napravite taj potez, pogotovo ako vam je potrebna veća životna promena. Skraćivanje kose dovodi do oslobađanja, kao da ste sa sebe skinuli ogroman teret i da sada počinjete ispočetka, kao nova osoba. Plus, kratka kosa može izgledati veoma šik! Ove jeseni veoma kratka kosa je u trendu, a mi vam u nastavku predstavljamo šest načina da je nosite, a koji će vas možda inspirisati da se odlučite na odlazak kod frizera.

Messy kratka kosa sa šiškama

Neuredna kratka kosa sa dužim i kraćim pramenovima koja vam uokviruje lice savršena je frizura oko koje se nećete previše mučiti sa stilizacijom. Ona odlično izgleda uz nepravilne šiške srednje dužine, a vole je pojedine od najpoznatijih svetskih manekenki. Možemo je čak videti na fotografijama kampanje za brend Fenty Beauty, a ako ju je Rihanna “odobrila” – jasno je da će postati popularna!

Takozvana Leonardo DiCaprio frizura

Sećate li se Leonarda DiCapria iz mlađih dana? U toku devedesetih godina on je popularizovao malo dužu, kratku kosu koja uokviruje lice, sa razdeljkom po sredini – a ova frizura ponovo je postala popularna u 2021. godini! Nose je i žene i muškarci, a odlično pristaje i onima sa ravnom i onima sa kovrdžavom kosom. Najvažnije je da napravite dobar prelaz između kratke kose u zadnjem delu, iznad vrata i prelaska u duži deo koji će uokviriti lice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAL SALCEDO (@salsalhair)

Prerasla pixie frizura 

Pixie kosa koju ste pustili da malo poraste savršena je frizura za sve buntovne devojke jedinstvenog stila, koje vole da eksperimentišu sa bojama. Ovu frizuru su kroz decenije nosile poznate stajliš devojke, a ona nastavlja da bude u trendu! Ako brzo menjate estetiku i ako nemate strpljenja da previše vremena trošite na kosu, prerasla pixie kosa je savršen izbor za vas, a ona uz još malo puštanja može postati i shag ili mullet frizura, koje su trenutno, takođe, veoma popularne.

Comments