“Muška” kratka kosa koja uokviruje lice 

Talentovana mlada glumica Florence Pugh nedavno nas je iznenadila svojom novom frizurom, kojom je odmenila dugu kosu. Ona je u potpunosti promenila i frizuru i boju kose, a moramo reći da joj ova “muška” frizura, koja blago pramenovima uokviruje lice, savršeno stoji. Ovaj tip frizure doprinosi karakteru osobe koju nosi, praktičan je za stilizovanje i odlično izgleda u wet hair looku, kako ga nosi i Florence.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Florence Pugh (@florencepugh)

Kovrdžava “šerpica” kosa 

Ukoliko imate kovrdžavu kosu, to ne znači da ona ne može biti ošišana na kratko. Kovrdžavu kosu možda jeste teže stilizovati, ali savršena kratka frizura za kovrdžavu kosu je takozvana “šerpica” frizura. Kosu bi trebalo da ošišate dok je očešljana i mokra, a cilj je da vam bude jednake dužine svuda oko glave. Ova frizura izgleda razigrano i osvežavajuće i sa njom imate nekoliko mogućnosti stilizacije. Nosi je poznata manekenka i lepotica Mathilda Gvarliani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

Frenchie vrlo kratki bob 

Već smo pisali o French girl bob frizuri, a sada vam predstavljamo njenu modifikaciju. Francuskinje često svoju kosu ne ošišaju odmah na bob, nego na njegovu još kraću verziju, koja u zadnjem delu gotovo deluje kao sasvim kratka, muška frizura – a zatim sa prednje strane ima malo duže pramenove oko jagodica i kratke šiške. Nakon toga one puštaju kosu tako da dođe do spontanog i neuradnog boba, koji nam je dobro poznat. Adekvatan primer za ovaj tip frizure upravo je lik Amelie Poulain, koji tumači francuska glumica Audrey Tautou.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAL SALCEDO (@salsalhair)

Naslovna fotografija: instagram.com/mathilda.gvarliani

Jovana Pantić

Comments