Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

1/3

Osećanja umeju da se poigraju sa našim zdravim razumom i sa osećanjem da smo ugroženi i da treba sebe da zaštitimo – zaljubimo se i kad tortura počne (jer ona uvek počinje nakon što su osećanja već proradila, odnosno, kad nam se mozak već pretvorio u kašu, a stomak u leptiriće), sve mislimo kako je to nešto prolazno, ili da se partner čudno ponaša zato što mu je toliko stalo (a on nas u to uverava) i polako se navikavamo na to da je ljubav nešto tesno, neprijatno, bolno i uvrnuto…

Dok se ne setimo da to verovatno nije istina, samo smo se mi malo izgubili u slojevima realnosti, pod uticajem emotivnog nasilja. Ako si zbunjena i ne znaš šta ti se dešava i počinješ da sumnjaš u svoju normalnost, preslišaj se uz pomoć ovog spiska – možda je tvoj dragi emotivni nasilnik.

Kad mu se suprotstaviš, odvede te u ćorsokak vrlo veštim manevrom – kaže ti onako s visine da uopšte nemaš smisla za humor i da preterano reaguješ na sitnice, koje ne bi trebalo da ti smetaju. To govori sa osmehom tvoj muškarac i ti želiš da mu veruješ i veruješ mu, mada ti u stomaku treperi od nesigurnosti. Vremenom počinješ da sumnjaš u sebe – možda stvarno preteruješ zbog sitnica i nemaš smisla za humor.

Nameće ti osećaj krivice

Stalno se zbog nečeg pred njim osećaš krivom, a ne možeš da odrediš zbog čega. Nekako ništa nije dovoljno dobro i što uradiš i što ne uradiš. Počinješ da paziš na svoje ponašanje, oblačenje, gestove i način govora jer pokušavaš da ugodiš partneru kako bi napokon dobila potvrdu i pohvalu. Ali koliko god se trudila, partner će uvek naći nešto zbog čega ćeš se osećati loše zbog sebe i krivom zbog nečega – jer je to način emotivnog zlostavljača. Drži te u podređenoj poziciji i gađa tačno tamo gde i jesi slaba. I kad se on loše ponaša, to si ti izazvala i to je tvoja greška, on nikad nije kriv.

Kontroliše te pod izgovorom da te štiti

Ako izlaziš bez njega, on insistira da mu kažeš kada ćeš se vratiti, ili da dolazi po tebe da te odvede kod kuće. Sasvim nonšalantno će tražiti da fotografišeš ljude i mesto gde se nalaziš, pod izgovorm da se brine za tebe i da ti je potrebna zaštita. On ne želi da se nervira i da razmišlja gde si i s kim si i da li će ti se nešto loše dogoditi. Ako ti je mozak već napola istopljen, ovo zvuči sasvim logično.

Iskupljuje se velikim gestovima

View this post on Instagram

So cute 😍😂 Tag someone 💕

A post shared by accepting everyone now 🙏🏻 (@cutestcouple.s) on

On tačno zna kad je prešao granicu i povredio te toliko da si počela da preispituješ vezu i da razmišljaš o tome da bi ti bilo bolje bez njega – i onda nastupa sa velikim, romantičnim gestom. Vodi te u luksuzni restoran, priređuje ti fascinantan poklon, organizuje romantičan vikend… i ti zaboraviš na sve, jer on je ipak divan i očigledno se kaje što te je povredio. Problem nije ni priznat, ni rešen, ali on te kupuje, jer mu se može.

Editors choice