5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

1/3

Osećanja umeju da se poigraju sa našim zdravim razumom i sa osećanjem da smo ugroženi i da treba sebe da zaštitimo – zaljubimo se i kad tortura počne (jer ona uvek počinje nakon što su osećanja već proradila, odnosno, kad nam se mozak već pretvorio u kašu, a stomak u leptiriće), sve mislimo kako je to nešto prolazno, ili da se partner čudno ponaša zato što mu je toliko stalo (a on nas u to uverava) i polako se navikavamo na to da je ljubav nešto tesno, neprijatno, bolno i uvrnuto…

Dok se ne setimo da to verovatno nije istina, samo smo se mi malo izgubili u slojevima realnosti, pod uticajem emotivnog nasilja. Ako si zbunjena i ne znaš šta ti se dešava i počinješ da sumnjaš u svoju normalnost, preslišaj se uz pomoć ovog spiska – možda je tvoj dragi emotivni nasilnik.

You are my world 😍🙌🏼 Tag your Bae 💕

A post shared by accepting everyone now 🙏🏻 (@cutestcouple.s) on

Kad mu se suprotstaviš, odvede te u ćorsokak vrlo veštim manevrom – kaže ti onako s visine da uopšte nemaš smisla za humor i da preterano reaguješ na sitnice, koje ne bi trebalo da ti smetaju. To govori sa osmehom tvoj muškarac i ti želiš da mu veruješ i veruješ mu, mada ti u stomaku treperi od nesigurnosti. Vremenom počinješ da sumnjaš u sebe – možda stvarno preteruješ zbog sitnica i nemaš smisla za humor.

Nameće ti osećaj krivice

Stalno se zbog nečeg pred njim osećaš krivom, a ne možeš da odrediš zbog čega. Nekako ništa nije dovoljno dobro i što uradiš i što ne uradiš. Počinješ da paziš na svoje ponašanje, oblačenje, gestove i način govora jer pokušavaš da ugodiš partneru kako bi napokon dobila potvrdu i pohvalu. Ali koliko god se trudila, partner će uvek naći nešto zbog čega ćeš se osećati loše zbog sebe i krivom zbog nečega – jer je to način emotivnog zlostavljača. Drži te u podređenoj poziciji i gađa tačno tamo gde i jesi slaba. I kad se on loše ponaša, to si ti izazvala i to je tvoja greška, on nikad nije kriv.

Kontroliše te pod izgovorom da te štiti

Ako izlaziš bez njega, on insistira da mu kažeš kada ćeš se vratiti, ili da dolazi po tebe da te odvede kod kuće. Sasvim nonšalantno će tražiti da fotografišeš ljude i mesto gde se nalaziš, pod izgovorm da se brine za tebe i da ti je potrebna zaštita. On ne želi da se nervira i da razmišlja gde si i s kim si i da li će ti se nešto loše dogoditi. Ako ti je mozak već napola istopljen, ovo zvuči sasvim logično.

Iskupljuje se velikim gestovima

So cute 😍😂 Tag someone 💕

A post shared by accepting everyone now 🙏🏻 (@cutestcouple.s) on

On tačno zna kad je prešao granicu i povredio te toliko da si počela da preispituješ vezu i da razmišljaš o tome da bi ti bilo bolje bez njega – i onda nastupa sa velikim, romantičnim gestom. Vodi te u luksuzni restoran, priređuje ti fascinantan poklon, organizuje romantičan vikend… i ti zaboraviš na sve, jer on je ipak divan i očigledno se kaje što te je povredio. Problem nije ni priznat, ni rešen, ali on te kupuje, jer mu se može.

Editors choice