Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

U izolaciji, samoća više nije izbor.

Kad nemate partnera i porodicu, imate druge aspekte života, koji vas ispunjavaju, imate karijeru, divne prijatelje, bogat društveni život. Angažovani ste i zaokupljeni tako da vam trenuci mira i samoće dobro dođu, da se odmorite, da se posvetite sebi i uživate u luksuzu samoće, onom specifičnom stanju i osećanju, koje imaju oni koji su zadovoljni svojim singl životom, jer su ga sami birali i kreirali. Ili, jer su ga najzad prihvatili i pronašli u njemu udobnost i stabilnost koja im prija.

Dokle god imate mogućnost izbora, dok možete da kažete sebi da ste samoću izabrali kao svoj model života, što uglavnom znači da ležete sami da spavate i ujutru kuvate kafu samo za sebe (i niko vas ne požuruje dok ste u kupatilu), stvari su prihvatljive. Život je podnošljiv, a često i sasvim ispunjavajući.

samoća u izolaciji e1585040149529 Singl u samoizolaciji: Kad samoća više nije izbor

Ali šta sada?

Kad ne možete da izađete iz kuće i sednete sa prijateljicom u omiljeni kafić, da se malo družite u prijatnoj atmosferi, na mestu gde i drugi dolaze da se druže i gde se osećate opušteno. Možete da se sretnete u obližnjem parku (za sada), što znači da ćete sedeti na krajevima klupe, sa maskama na licima, što je i dalje sasvim u redu, ako uopšte imate obližnji park i ako vaša prijateljica može da dođe. Ali saznanje da to druženje morate završiti do određenog trenutka, kada je svima naloženo da se vrate u svoja četiri zida, nervira vas i frustrira.

Editors choice