Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Ok, možete da se gledate sa prijateljima preko kamere i da razgovarate sa njima i uopšte, ima mnogo sadržaja na Internetu i TV-u koji mogu da vam ispune vreme i da vam drže pažnju.

A takođe ima i terapeuta sa kojima možete održavati sesije onlajn, ako ustanovite da ne možete da se nosite sa teskobom, da vas strah i panika preplavljuju, na smenu sa malodušnošću i beznađem. Da, duševno zdravlje je ugroženo u izolaciji, koju niste sami izabrali i na koju ne znate kako da pristanete, iako na nivou razuma pristajete, jer to je jedino razumno što možete učiniti. Sve ono što vam je u srcu, tera vas da pobegnete od razuma koji vam i sam deluje kao zatvor.

samoća u izolaciji 2 e1585040220877 Singl u samoizolaciji: Kad samoća više nije izbor

Ako do sada niste preispitali svoje životne izbore, ako niste prihvatili odgovornost za njih, ako se osećate kao da ste optuženi i osuđeni, ni krivi ni dužni, sada je trenutak da sa tim raščistite. Da se probudite duhovno. Da proširite svoju percepciju. Povećate svoju svest – o sebi, o svojoj povezanosti sa Planetom i Univerzumom, o smislu života…

Da li imate nešto važnije od toga da radite u svoja četiri zida, sami sa sobom, sa izvesnošću da ćete ostati bez posla (na neko vreme, verovatno, kao i većina drugih), da nemate partnera i decu i da ih možda nećete ni imati, da imate samo sebe i sadašnji trenutak?

Budite se! Budite tu. Nemate gde da bežite. Upotrebite mozak, onako kako je predviđeno da se upotrebljava – protumačite poruke svojih najdubljih osećanja, pronađite uzroke svojih posledica, siđite u svoj mrak i kopajte. Naći ćete istrulele kosti porodičnog karmičkog nasleđa, izbledele mape za pronalaženje smisla života, geološke slojeve tuge i sputanosti, nerazumevanja i neljubavi… Naći ćete ugalj, kamen, gvožđe, zlato, dijamante. Svoje lično unutrašnje bogatstvo.

Imate li možda pametnija posla?

Fotografije: unsplash.com

Aleksina Đorđević

Editors choice