Još je Ivo Andrić rekao: “Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni i još čudnije kako nam često baš to malo nedostaje.” Onda kada vodimo računa o malim stvarima sreća lako nadođe. Ukoliko iste te sitnice zanemarujemo, osećaj nije potpun. Preuzmite stvar u svoje ruke i još danas zablistajte u punom sjaju.

Izležavanje dok pada kiša

Priznajte da je to pravo uživanje. Provedite ceo dan u omiljenoj pidžami, pokriveni mekim ćebencetom… Krevet je vaše utočište za vreme kišnih dana. Ma koliko obaveza da imate, ovo će biti lek za vas. Daleko od svih problema i ljudi.

Neočekivani kompliment

Ko ne voli komplimente? Još kada dođu iznenada, uživanje je još veće. Dan može da vam počne sumorno i dosadno, ali kada vam neko uputi neočekivani kompliment sve postaje drugačije. Osećate se zadovoljnije i samouverenije. Ne čekajte da vama neko kaže kako ste danas lepi. Učinite vi prvi korak i nekom ulepšajte dan. Saznanje da ste nekoga usrećili učiniće srećnim i vas.

Posmatranje ljudi

Ovo može biti zanimljivo. Posmatrajte ljude u najobičnijim situacijama. U prevozu, na primer, ima štošta da se vidi. Primetićete ljude koji pričaju sami sa sobom, koji spavaju stojeći, zaljubljeni par ili stare ljude koji non-stop pričaju.

Iznenadna sreća

Budimo realni, ko ne voli da pronađe nešto novca u džepu? Bilo da je u pitanju 50 ili 100 dinara. Možda zvuči kao hiperbola, ali priznaćete da takav osećaj prija. Nećete postati milioner, ali ste koliko-toliko bogatiji nego ranije.

Sitna zadovoljstva 1. Sitna zadovoljstva čine život srećnim

Uživanje svaku aktivnost čini potpunom

Comments