Život je pun svakodnevnih malih čuda, koja prihvatamo zdravo za gotovo i zaboravljamo da ih primećujemo, da im se divimo i radujemo. Vratite magiju u svoju svakodnevicu, tako što ćete obratiti pažnju na sitnice i uvesti male promene u svoju dnevnu rutinu. 

Ustanite u zoru. Gledajte izlazak sunca, doživite rađanje dana, upijajte te boje i svetlost. To je čudesan događaj, koji se ponavlja svakog jutra, a koji obično propuštate. Na isti način ispratite zalazak sunca, kad god možete. Samo gledajte, dišite i divite se. 

Uživajte u svojoj šolji kafe ili čaja, kao da prvi put otkrivate taj ukus i aromu. Trenuci mira, samo za vas, vaš ritual, koji možete sebi obezbediti bez uznemiravanja. Započnite dan sa tim mirom i tišinom, sedite samo sa svojim mislima i svojim jutarnjim napitkom, to je svojevrsna meditacija. 

Pronađite makar pet minuta u danu da izađete napolje. Ako je to vreme kada ćete skoknuti do prodavnice, iskoristite ga da upijete u sebe vazduh i svetlost i energiju života koji vas okružuje. Ako imate baštu ili idete u park, izujte se i stojte bosi na travi, osetite živo tlo pod svojim nogama, energiju zemlje koja podržava sve što raste i razvija se – to je magija. 

Tuširajte se sa uživanjem i prisutnošću. Nemojte razmišljati o tome šta ćete raditi sledeće, iskoristite tih nekoliko minuta za punu svest o vodi koja teče preko vašeg tela, koja odnosi sav umor i zaprljanost, energetsku kao i telesnu. Voda sadrži snažnu magiju, a vi ste povezani sa ovim elementom telesno i duhovno. Osetite zahvalnost, divljenje i uživanje zbog prisnog kontakta sa magijom vode. 

Comments