Zaglavljena si na poslu koji mrziš. Jbg, šta sad. Situacija je takva kakva je. Ali to ne znači da se nikada neće promeniti. To znači da treba odmah da počneš da tražiš bolji posao, onaj koji ti se sviđa, jer zaslužuješ da budeš srećna. Počni da tražiš. Potrajaće, ali biće ti lakše da izdržiš na poslu koji mrziš, jer si nešto preduzela. Jbg, šta sad – radiš šta je do tebe i istrajavaš.

Kad počneš da ludiš zbog toga što stariš, jbg, šta sad? To je progresivno i nastaviće se, ludela ti ili ne. Ne troši vreme na nerviranje i otimanje neizbežnoj prolaznosti, nego ispuni svoj život sadržajima koji će te dovesti do mudre, a ne senilne starosti. I opet, jbg, šta sad – to je što je, a ti činiš najbolje što možeš.

Konobar koji te poslužuje je presladak. Boli te uvo, mada ovde više leži nek’ ide život. Ostavi mu napojnicu na papiriću na kome si napisala svoj broj i reci mu sa osmehom da odlično obavlja svoj posao. Možda će te pozvati. Ako te ne pozove, nećeš neko vreme ići u taj restoran. Možda narednih pedeset godina. Ma nek’ ide život, rizikuj.

blog2 2 Situacije u kojima je stav baš me briga apsolutno konstruktivan
Comments