U danima u kojima će vam se ajlajner sigurno razmazati, a teška šminka nije u opticaju, jer što bi rekao Bajaga “Mene sunce nervira, zrake loše servira, istopi ti maskaru svaki put”, potrebno nam je novo makeup rešenje. Srećnom, ono nam se kazalo samo, jer se u trend ovog leta (verovatno usled velike potražnje za najpraktičnijim rešenjem) – vratio sjaj za oči! Sjaj za oči za koji ćemo se odlučiti može biti u prahu, olovci ili u gelu, a onaj u prahu možemo čak pomešati sa malo uljanih kapi za kožu – kako bismo dobili homemade sjaj. U svakom slučaju, sjaj je idealna opcija za toplo leto, ne zahteva mnogo truda, i kada se razmaže ne izgleda loše i uz sve to, čini da nam i same zenice dobiju posebni sjaj. Ako ste u “ona sija, ona gori, ona hoće” raspoloženju ovih dana, u nastavku vam predstavljamo šest načina na koje možete zasijati!

Sjaj skoncentrisan u unutrašnjem uglu oka

Manekenka Gigi Hadid je često naša stilska i beauty inspiracija, a nije nas razočarala ni ovog puta. Ona je na očima nosila sjaj u dve boje; bazu u nežnoj rozikasto-bakarnoj boji preko celih kapaka, i zatim preko, u unutrašnjim uglovima oka intenzivniji, skoncentrisani sjaj sa zelenkastim prelivom boja. Ovo je odličan način da naglasite svetlo zelene, ili pak plave oči, a ovaj look možete nositi i preko dana i u večernjim prilikama. Ključno je da sjaj koji ćete staviti u unutrašnje uglove bude intenzivniji i svetliji od onog koji sta stavili kao bazu preko celih kapaka.

Nežnoroze sjaj na kapcima

Ipak, ako ste više raspoložene za samo jednu boju, predlažemo vam gredijent u nežno, pink roze tonovima. Kao bazu možete staviti rozikastu senku bez sjaja, koju ćete zatim prekriti roze sjajem sa šljokicama u intenzivnijoj i svetlijoj roze boji. Roze senka odlično pristaje svim bojama očiju, a dobro se uklapa uz svetliji i hladniji ten. U svakom slučaju, sa njom ne možete mnogo pogrešiti jer je neutralna i suptilna, i samim tim se uklapa uz većinu autfita koje možete imati.

Zeleni sjaj za smeđe i zelene oči

Još jedna aktuelna boja sjaja za oči ovog leta je maslinastozelena, a ona savršeno pristaje onima koji imaju smeđe ili zelene oči. Maslinastozelena senka sa šljokicama je pogodna za ceo kapak, slaže se i uz crnu i uz braon maskaru, a odlično izgleda u okviru večernjih beauty lookova. Predlažemo da je stavite ukoliko se pripremate za romantični večernji dejt, a zelena senka najbolje pristaje uz nežne, neutralne autfite u beličastim ili bež tonovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Violette (@violette_fr)

Comments