Složićemo se da uopšte nije jednostavno odlučiti se za jedan pravac kada je u pitanju dizajn enterijera, naročito kada dođemo do detalja. Ukoliko nemaš iskustva sa ovim, ili nisi baš vizuelni tip, lako možeš napraviti stilske greške. Zbog toga danas raspravljamo o onom jedinstvenom komadu nameštaja koji zauzima centralno mesto u prostoriji koju pohodimo svi, i ukućani i gosti. Da, reč je o stočiću za kafu. Esencilajalni komad koji mnogo govori o ukusu svog vlasnika. Kako bi izbegla dizajnerske promašaje, tu su različite varijante materijala, boja i oblika, koje garantuju da će tvoj stan izgledati kao rad vrhunskog dizajnera koji će svi odmah poželeti.

Razmišljaj u pravcu stakla

Ako su detalji tvoj krajnji cilj, staklo je pravo rešenje. Kao prvo, sto koji je pokriven staklom vizuelno ne zauzima toliko prostora koliko, na primer, sto od punog drveta. Drugo, obično trendseterke koje vole mnogo nakita na sebi, vole i na svom stolu. Ne govorim o kutiji sa perlicama koju ni po koju cenu ne treba da stavljaš ovde (mesto joj je u spavaćoj sobi), govorim o detaljima kao što je mala vaza asimetričnog oblika, mnoštvo knjiga sa neodoljivo privlačnim koricama, među kojima je i jedna čiji sadržaj predstavlja omaž rada velikog fotografa Maria Testina. Knjige su naravno postavljene na donju policu kako bi se videle kroz staklo kao kakvo blago juvelirnice. Na glatku površinu se pored vaze savršeno uklapa jednobojni poslužavnik na kom ćeš doneti kafu i keks. Za one koji vole jednostavnost, čista površina bez dodatnog opterećenja izgledaće nepretenciozno, a luksuzno uz bilo koji nameštaj.

Mermer je glamurozni basic

Jedna od omiljenih šara nove generacije koji se iz sezone u sezonu može proglašavati najvoljenijim, jeste mermerna. Danas nismo imuni na talase digitalnih informacija među kojima na površinu isplivava pena fotografija sa heštegom #marble, bio to sto, ram za slike, maska za telefon ili skrinsejver. Svuda je! Pa zašto ne bi bio i na tvom stočiću? Dezen koji izgleda skupo i otmeno će energiju cele prostorije podići na stepenik više. Jednostavna bela činija i buket cveća su savim dovoljni da upotpune vizuelni ugođaj. Možda bi samo neki zlatni detalj mogao učiniti ovo dizajnersku zakusku još ukusnijom. Noge od stola, ili okvir oko okruglog mermera je zaista prava mera zlatnog. Ukoliko je ostatak nameštaja zagasitih dubokih nijansi ili pak, monohromatski, ocena za ovaj izbor bi bila pet plus.

Comments