Pravilno nanošenje maske

Da biste olakšali nanošenje maske, potrebno je da sednete i budete u što mirnijem položaju. Neka ispred vas bude ogledalo kako biste mogle da gledate da li nanosite masku na celo lice. Najbolje je da ramena prekrijete čistim peškirom. Masku obavezno nanesite čistim prstima ili čistom četkicom, zavisi kako ste navikli i kako vam je lakše.

Maska bi trebalo da pokriva celo lice ili barem najkritičnije tačke, odnosno bradu, nos i čelo. Izbegavajte deo lica blizu očiju. Preparat ovog tipa potrebno je da na licu ostavite minimalno desetak minuta, a najbolje ćete proceniti vreme ako maska postane tvrda. Kasnije, ako nema znakova da je koža lica nadražena, osetljiva ili prekrivena crvenilom, produžite vreme na tridesetak minuta. Najbolje je da se pridržavate pravila koja pišu u uputstvu kupovnog proizvoda ili saveta svog kozmetičara.

Smeh Sjajni trikovi za PRAVILNO nanošenje maske za lice

Kada se maska nanese na kožu najbolje je leći i opustiti se, sa nogama blago uzdignutim što će poboljšati cirkulaciju i opuštanje. Masku nikako ne nanošiti na oštećenu kožu.

Savet: Najbolji način da nanesete masku je četkom. Koristite količinu maske veličine oraha i rasporedite je ravnomerno na lice četkanjem od sredine prema spolja.  Ostavite masku da deluje 10-15 minuta . Skinite masku tupferom, toplim peškirom ili sunđerom.

Da biste potpuno uživali u svom domaćem tretmanu, usput možete pripremiti opuštajuću kupku. Kad prođe maksimalno pola sata, nad umivaonikom odstranite masku. To obavezno uradite čistim prstima ili vlažnim peškirom. Ako masku skidate upravo peškirom, trudite se da to ne budu brzi i nagli pokreti. Tako biste mogli da nadražite kožu lica i izazovete reakciju poput osipa ili crvenila.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Izvori fotografija: www.shefinds.com, www.growstaweb.com, www.glamour.com

Zorana Jelenković

 

Comments