Želim da smršam (posledice karantina), ali sam jako lenja da se pomučim tj. želim da mi ta aktivnost gubljenja viška kilograma bude zabavna, a ne mučenje, jer je u suprotnom to propala misija. Razumeš me, zar ne? Zvuči kao nešto previše komplikovano ili pak nemoguće, ali izgleda da rešenje ipak postoji. Pazi, nije magičan štapić, ali jeste nešto što ćeš zapravo želeti da radiš, naravno, uz vođenje računa o što zdravijoj, jednostavnijoj i izbalansiranoj ishrani. Molim fanfare! U pitanju je – skakanje na trambolini!

Na Instagramu sam videla da mnogo mojih virtuelnih prijatelja troši slobodno vreme u raznim fitnes centrima, a neki od njih koriste upravo tramboline kao deo svog treninga. Istraživajući dalje, naišla sam na informaciju da je skakanje na trambolini čak i efikasnije od trčanja, što mi je bilo sasvim dovoljno da uzmem ovu opciju u razmatranje. Da, ja jesam prošle godine trčala polumaraton, ali od tad sam potrčala još samo nekoliko puta – za autobusom!

I zaista, studije su pokazale da 20 minuta skakanja na trambolini sagoreva više kalorija nego trčanje 10km/h za isti vremenski period. Tu je i činjenica da skakanje na trambolini reguliše rad metabolizma, pojačava snagu, podstiče cirkulaciju i rad limfnog sistema koji je zadužen za izbcivanje toksina iz organizma. Uz to, skakanje na trambolini će prijati čak i onima koji imaju probleme sa zglobovima, budući da trambolina “upija” sav pritisak.

Naravno, nikako ne smemo da zaboravimo ni uticaj ovakvog treninga na psihu – garantujem da ćeš se osetiti neverovatno dobro skačući i oslobađajući se nakupljene negativne energije, a uz to, verovatno ćeš se ponovo osetiti i kao dete. Uostalom, pogledaj samo kako to radi glumica Goldie Hawn! Uz odgovarajuću muziku i očigledno sjajno raspoloženje, ništa joj ne može stati na put!

Zato, ukoliko voliš kardio treninge, verujem da nema potrebe da više razmišljaš! Pored tramboline, biće ti potreban još i odgovarajući sportski grudnjak i spremna si da odskakućeš do svoje savršene figure i dobrog raspoloženja!

Naslovna fotografija: instagram.com/studio_houseofbounce

Ivana

Comments