Skandinavci vole i da pale sveće u zimskim mesecima, to ih opušta i umiruje, te to može biti jedan od trikova koji možemo da primenimo od njih. Taj mali plamen koji dolazi iz prelepog pakovanja, može zaista da ulepša naš prostor i samim tim da nas zadovolji. 

Skandinavci dovoljno spavaju u zimskim mesecima. Da, ako želiš da lakše preživiš zimu – dovoljno spavaj! Probaj da u krevet ideš ranije, spavaj ako možeš i u toku dana, malo posle posla i kada god ti se za to ukaže prilika. Tako odmaramo naše telo, a što smo odmorniji imamo više energije. 

U Rejkjaviku zaposleni dobijaju slobodan dan odmah ukoliko je vreme lepo i ukoliko je temperatura visoka, zato što su takvi dani retki i u toku letnjih meseci. Mada, Skandinavci imaju jednu poruku za nas – da izađemo napolje. Ne možeš se samo zatvoriti u kuću, jer da oni čekaju lepo vreme, verovatno nikada ne bi izašli iz kuće.

Preporučuju i da što više koristimo dan i da nam stolica na poslu bude pored prozora. Kažu da bar tri puta tokom dana treba izaći napolje i udahnuti vazduh. Na taj način pravite reset i svakako se prilagođavate temperaturi.

Druženje je u zimskim mesecima jako važno. Potrebno je da što više budemo aktivni i u društvu osoba koje nas čine srećnim. Takođe, gledaj na tu sunčaniju stranu i kada su tmurni dani. Zima donosi i mnoge dobrobiti, a ti treba da prepoznaš šta te to u zimskim mesecima čini srećnima i da to upražnjavaš. Idu praznici, euforija, Nova godina i druženje sa bližnjima. Ipak nije sve tako mračno, pronađi svoje razloge da zasijaš. 

Naslovna fotografija: instagram.com/ourlifestylechoices

Jelena

Comments