Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Slike tvojih osećanja

Slike tvojih osećanja

Mnogostruka su ogledala u kojima se odražavaju slike tvojih osećanja. A odražavaju se uvek. Čak i kad misliš da su dobro sakrivena, sputana i prigušena, čak i kad nemaš pojma u koji mrak su prognana i potisnuta. Naboj je priroda osećanja. A svaki pokušaj da se drže zatvorena, nalazi neki ventil, neku zamršenu putanju, kojom pronalazi površinu i traži da sagleda svoj odraz. Osećanja su ludi umetnici, smešni, nasilni, sakati, slepi, bez osećaja za boje i oblike, a izuzetno nadareni za intenzitet, besne krtice, progonjeni zečevi…Napolju, na platnu ispoljavanja, oni slikaju svoja remek-dela, svoje početničke brljotine, mračne prikaze tvoje demonske duše, dirljive žvrljotine oduševljenog deteta u tebi. Stalno to rade.

Apstraktne slike zahtevaju tumačenje, poput snova. Duboko potisnuta osećanja, sirovi bolovi i emotivne povrede služe se simbolima. Ovakve slike stvaraju osećanja ličnosti u razvoju, senzitivne i umetničke duše, koja još ne raspolaže oruđima realnosti. Suštinska potreba za istinom slika snažne, apstraktne prikaze.

Naiva je izraz prirode koja je bliska realnosti, ali razume je tako što o njoj priča priče, sa srećnim završetkom. Čežnja da stvari budu onakve kakve treba da budu, iako su one uvek takve kakve jesu. Naivne slike stvaraju dirljiva utočišta nežnosti i romantike.

Hiperrealizam je precizan i nema potrebu za intervencijom. Zrelost, nadomak prihvatanja, surova stvarnost bez kosmičke istinitosti o različitim realnostima. Potreba za afirmacijom, za normama i okvirima realnog života, u kome se krećemo odsečno i sigurno.

media images 1 sante au quotidien antidepresseurs effets secondaires 2175393 1 fre FR antidepresseurs effets secondaires Slike tvojih osećanja

Mali nekontrolisani umetnici u nama, mazala prinuđena na akciju nabojem osećanja, stalno stvaraju slike. Nekad smo u stanju da ih vidimo

Nadrealizam obuhvata spoznaju realnosti, dosegnutu istinu i intenzivan kreativni otklon u odnosu na ustaljenost. Nadrealizam je nada ovog sveta, propoved o drugačijem, unutrašnjem, autentičnom, ličnom, koje je prožeto svešću o svemu suprotnom i svemu ostalom.

Karikatura drži fokus na osnovnim prelomnim tačkama. Bol, besmisao, nemoć, u nekoliko poteza uklopljen u delotvornost realnosti. Suština koja liči na površinu. I obrnuto. Karikatura je surova i isceljujuća. Ne previđa estetiku, maštu i raznovrsnost, ali ih sažima u štedljive prikaze ogoljenih lica osećanja bez maske i zaštite, obrade i razrade.

Mozaik i kombinovane tehnike – sve je prihvatljivo, sve je apsurdno, sve je uklopivo. Nezamislivi spojevi daju čudesne slike o vizijama i apstrakcijama, akcijama i realizacijama. Osećaj ispoljen kroz dovitljivu praksu, živa, promenjljiva osećanja, svest o fragmentima koji tvore integrisanu celinu. Mudrost i iskustvo.

U različitim životnim dobima i fazama, naša osećanja ispoljavaju se u različitim tehnikama. Bogat unutrašnji život sadrži zamašnu zbirku svih ovih izraza. Unutrašnja galerija puna je niša, hodnika, podruma, mračnih natrpanih fundusa i sjajno osvetljenih prostora u kojima izlažemo omiljena dela.

S vremena na vreme, osetimo potrebu da istražimo galeriju, provetrimo zagušljive ostave, osvetlimo zabačene niše, izložimo zaboravljena dela natrpana u ćoškovima tesnih sobičaka i promenimo postavku omiljenih dela.

I s vremena na vreme, uđemo u radionicu i posmatramo naša uposlena mazala. Ponekad se iznenadimo. Kad ih zateknemo kako su se dohvatili svojih alata i zajednički oslikavaju ogromno platno. Remek-delo koje sve vreme slikaju u tajnosti.

Ponekad otkrijemo koliko je bogat, šaren, zabavan i lud naš život, tako što ćutimo i gledamo.


Aleksina Đorđević

Editors choice