Bredli Trevor Griv (Bradley Trevor Greive) australijski je pisac mlađe generacije, koji nas iz godine u godinu oduševljava prikazom najvećih životnih istina na jednostavan, primamljiv i beskrajno zabavan način. Čovek koji je poglede na svet i životnu mudrost sticao odrastajući u Tasmaniji, Engleskoj, Škotskoj, Velsu, Hongkongu, Singapuru i konačno Australiji ispričao nam je kroz božanstvene, dirljive i neobične fotografije, propraćene adekvatnim tekstom, najlepšu priču o svemu onome što naš život čini očaravajućim: o majci, ocu, prijateljstvu, ljubavi, praznicima, hrabrosti, boljem sutra… Iz širokog spektra njegovih slikovnica za odrasle, danas biramo sledeće tri:

1. “U potrazi za gospodinom Pravim”

slika 135 Slikovnice za odrasle

"Prosto da se zapitaš: Ako pingvin može da ostvari kvalitetnu, oplemenjujuću vezu, zašto, dođavola, ne mogu ja?"

Simpatična knjižica i neverovatno šarmantan prikaz potrage za onim savršenim. Listajući je, nijednog trenutka nećete skinuti osmeh sa lica, a shvatićete da žene širom sveta dele iste nade i očekivanja, ali i nevolje sa dragim nam muškarcima. Da li onaj Pravi uopšte postoji, da li odustati od traženja ili verovati da će nas život iznenaditi, i posle svih kikseva, na put nam, ipak, baciti nekog Baš Stvorenog Za Nas? Čitavu pričicu za nas je priredio upravo muškarac koji je sjajno pronikao u suštinu ženske psihe, a čak nam i odao počast priznajući koliko u nekim trenucima umemo da budemo svestranija i divnija bića u odnosu na suprotni pol. Knjižica kojoj ćete se vraćati iz dana u dan, i poželeti da poklonite svojim prijateljicama!

2. “Zauvek prijatelji: Istinska vrednost prijateljstva”

slika 227 Slikovnice za odrasle

"Nije lako pronaći reči kad treba opisati prijateljstvo kao što je naše, što je čudno kad se uzme u obzir koliko smo postali bliski"

Nezaboravna i divna knjiga za nezaboravne i divne prijatelje! O istinskim prijateljstvima koja čine naš jedinstveni mikrosvet. O ljudima bez kojih bi naš život  bio nezamisliv i sasvim prazan, o onima koji nas vole takve kakvi smo, i čije su reči i lica lekoviti. O posebnosti i značaju prijateljskog odnosa i nezaboravnim časovima u kojima su upravo prijatelji obojili naše živote najveselijim bojama i pružili nam ruku dok smo tonuli u ponor. O tome kako nas prijateljstva oblikuju u unikatnu ličnost, tkajući u nas najlepše emocije i uspomene.

3. “Draga mama, hvala ti na svemu”

slika 322 Slikovnice za odrasle

"Hvala što si mi objasnila da ću, kad porastem, biti uspešan u čemu god poželim ako budem verovao u sebe kao što si ti verovala u mene"

Sa ovom knjižicom u rukama nezadrživo će nas preplaviti uspomene iz detinjstva, podsećajući nas da baš mi imamo najbolju mamu na svetu! Vratiće nas u vreme kada je mama bila ceo naš svet i kada je njeno krilo bilo najsigurnije utočište. Ovo je oda svim onim dragocenim trenucima kada smo veseli, patuljasti i musavi trčkarali naokolo, sa ustima punim kolača i ogrebanim kolenima, ali i onim nešto zrelijim momentima kada smo se susretali sa ozbiljnim životnim prekretnicama, a majke su neizostavno bile tu. U stvari, ovo je oda svakoj majčinoj suzi, osmehu, patnji i radosti. Ova knjiga najveće je i najdirljivije hvala svim majkama za neiscrpnu ljubav i žrtve prema deci.


Stefana Pavlović: “Jer ja sam za teatre sa mnogo srca i vatre, teatre smeha i suza, gde nikad ne vlada red, gde ima i svađe, i pesme, i vriske, i aplauza. I kraj se ne zna unapred!”

Comments