#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

1/3

Tim britanskih naučnika nedavno je otkrio da teški udar na emocije može da napraviti istu štetu kao i srčani udar, objavljeno je na portalu časopisa Daily Mail. Ovo započinje doživljajem velikog emocionalnog gubitka (težak raskid, smrt voljene osobe, saznanje da smo prevareni i izdani) onog koji opisujemo “kao da nam je neko zario nož u grudi” za šta se ispostavilo da zaista fizički ostavlja posledice, uzrokujući šok i slabljenje srčanog mišića.

Ipak, ova vest nije tako crna i beznadežna – pretpostavka britanskih naučnika je da je šteta privremena i da će se posle nekog vremena sama izlečiti. Dakle, oni olako daju legitimitet onome što na emotivnom i intuitivnom nivou (kao i na ezoteričnom i energetskom) oduvek znamo – slomljeno srce se sastavlja i čovek ima sposobnost samoisceljenja. I – od ljubavi još niko nije umro, mada su mnogi pokušavali.

Suprotno tome (a nauka ne bi bila to što jeste, kad se ne bi sukobljavala u pristupu, pretpostavkama i rezultatima istraživanja) istraživači univerziteta u Aberdeenu tvrde da je šteta trajna i slična onoj kakvu srčani udar ostavlja na srcu.

ljubav3 Slomljeno srce – emotivna bol koja zaista oštećuje srce

Editors choice